‘Bitcoin prijs naar $12,5 miljoen per stuk door inflatie dollar’

Vrijwel weinig is zo volatiel als bitcoin, maar er is een groeiende groep die het volste vertrouwen heeft in de toekomst van het protocol en de bijbehorende munt. En weinig vertrouwen in de toekomst van de Amerikaanse dollar.

Robert Breedlove over bitcoin

Ondanks de enorme volatiliteit van vorige week blijven vele bitcoiners onveranderd kijken naar de digitale munt. Zo ook Robert Breedlove, een bekende denker en analist die regelmatig opduikt in diverse bitcoin podcasts.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als oprichter en CEO van Parallax Digital, een online platform waar ideeën over Bitcoin besproken worden, laat hij in een interview weten dat de prijs op korte termijn niets uitmaakt. Breedlove vertelt:

‘Bitcoin is en blijft de beste store of value dat de wereld ooit heeft gezien’.

Eerder dit jaar was hij te gast bij de bekende podcast Lex Fridman.

Volatiliteit 

Door het nieuws dat China bitcoin mining wil gaan verbieden, daalde de prijs van de digitale munt vorige week stevig. Volgens Breedlove is de volatiliteit van bitcoin gezond en hoort het bij het ontdekken van de marktwaarde ervan.

Verder laat hij weten dat hij zich geen zorgen maakt om pogingen tot reguleringen door overheden. Breedlove licht toe:

‘Tijdens elke bullmarkt kondigen overheden aan dat ze bitcoin gaan reguleren en belasten. Dat is in mijn ogen vergeefse moeite, want bitcoin is een spel dat volgens zijn eigen regels gespeeld wordt’.

Bitcoin is een vorm van geld wat van niemand is, er is geen centrale partij die er meer van kan maken of het kan stoppen. De spelregels van bitcoin staan vast en geen overheid kan deze aanpassen.

Volgens Breedlove is bitcoin het beste vorm van geld wat de wereld ooit heeft gezien. De kenmerken van goed geld, deelbaarheid, duurzaamheid, herkenbaarheid, draagbaarheid en schaarsheid bezit bitcoin op een manier wat nog niet eerder is voorgekomen.

Of bitcoin met de volatiliteit wel een spaarmiddel kan zijn, antwoordt Breedlove dat de belangrijkste eigenschap van een store of value de schaarsheid is.

De reden dat goud 5.000 jaar lang werd gekozen als dé manier om waarde in op te slaan, komt door het niet snel groeiende aanbod ervan.

Doordat het bij bitcoin bekend is hoeveel ervan zijn (21 miljoen) en hoeveel er jaarlijks bijkomen, is bitcoin een goed oppotmiddel. Ondanks de volatiliteit op korte termijn.

$12,5 miljoen per bitcoin

Volgens Breedlove gaat bitcoin over tien jaar een waarde hebben van $12,5 miljoen. Dit is wel in nominale waarde.

Dit houdt in dat de koopkracht van $12,5 miljoen in 2031 volgens Breedlove ongeveer gelijk staat aan de waarde van 1 miljoen dollar vandaag de dag. Dus de prijsstijging is te verklaren doordat de dollar in koopkracht achteruit holt.

De reden dat hier zo’n groot verschil in zit komt door de verwachte inflatie, het minder waard worden van de dollar of euro.

‘Het uitbreiden van de geldhoeveelheid gaat gepaard met een regel. Hoe meer geld je bijdrukt, hoe meer geld je moet bijdrukken om het systeem draaiende te houden’, vertelt Breedlove.

Hierdoor zal het aanbod van dollars en euro's exponentieel stijgen de komende tien jaar.

In deze periode verwacht Breedlove dat bitcoin zal werken als een verzekering tegen deze waardevermindering. Bitcoin zal dus werken als bescherming van je koopkracht.

Bekijk hieronder het interview met Breedlove.

bron: Kitco

Regelmatig doen experts en analisten wilde prijsuitspraken over bitcoin. Dat komt voornamelijk omdat men bitcoin ziet als een nieuw monetair stelsel met een eigen betaaleenheid: de satoshi.

De nominale waarde in dollars of euro's zegt hen minder, omdat ze veel meer geloven in een Bitcoin Standaard in plaats van een monetaire geldstelsel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Disclaimer: het bovenstaande artikel is géén financieel advies. Beleg alleen maar met geld wat u kunt missen. Gebruik geen hefboom / leverage.

Lees meer over:
inflatieprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...