Analist van Bloomberg denkt dat Noord-Amerika crypto-ETF domineren met 99,5% van handel

362 totale weergaven

ETF-analist en fondsen-expert Eric Balchunas denkt dat de goedkeuring van een bitcoin ETF voor de Verenigde Staten aanzienlijke impact kan hebben.

ETF aanstaande?

De specialist van Bloomberg is misschien wel de meest ingelichte ETF-expert van de wereld. Hij denkt dat het handelsvolume van een mogelijke crypto-ETF voor 99,5% uit Noord-Amerika zal komen.

Volgens zijn bericht op X is Noord-Amerika momenteel goed voor 97,67% van het totale crypto-ETF-handelsvolume ter wereld.

"Als/wanneer spot-ETF's in de VS uitkomen, zal dit waarschijnlijk naar 99,5% gaan."

Hij volgt daarnaast al de crypto-aandelenmandjes op de voet en kijkt naar de rendementen. Zo ziet hij dat de best presterende aandelen-ETF's in 2023 allemaal crypto-gerelateerd zijn.

Bitcoinbedrijven

Bovenaan deze lijst staat $WGMI van Valkyrie. De leuke verwijzing naar de We are Gonna Make It-meme omvat een mandje met bitcoin miners. Dit kalenderjaar steeg WGMI al met 227%. Dit actief beheerde fonds belegt in beursgenoteerde bedrijven in de bitcoin mining industrie, zoals Riot, Bitdeer en Cipher Mining.

Andere goed presterende crypto-gerelateerde ETF's zijn die van VanEck. Hun Digital Transformation ETF scoorde op YTD-basis al een rendement van 182%. De Global X Blockchain ETF steeg al 168% en de Bitwise Crypto Industry Innovators ETF staat 168% in het groen.

Analist van Bloomberg denkt dat Noord-Amerika crypto-ETF domineren met 99,5% van handel

Een echte spot bitcoin ETF moet echter nog altijd worden goedgekeurd. Begin deze maand schatte Balchunas de slagingskans van de aanvragen van Valkyrie, BlackRock, Ark, Fidelity en concurrenten in op 65%. Dat was al een stuk hoger dan het percentage van 1% van grofweg twee maanden geleden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF