Analist waarschuwt voor correctie van 55% voor Chainlink

6633 totale weergaven
chainlink koers

Chainlink (LINK) kan weleens aan het begin van een gigantische correctie staan, zo claimt de populaire analist Credible Crypto. Hij spreekt op Twitter van een zogenaamde mid-cyclus top voor Chainlink. Dat zou betekenen dat de munt hierna begint aan een diepe correctie, nadat het maanden van stijgingen achter de rug heeft.

Diepe correctie voor Chainlink?

“Ik begrijp dat na 10 maanden van stijgingen en een 4x rally, een terugval van 2-3 maanden met een daling van 50-60% normaal, natuurlijk en gezond is. Verder is alles wat dieper dan dat percentage zakt prima, zolang de koers boven het begin van de impulsieve move eindigt. Dan is er namelijk sprake van een higher low en dat is technisch gezien prima”, aldus Credible Crypto.

Image

De analist gebruikt de Elliott Wave Theory, die stelt dat een bullish asset zich neigt te bewegen in een stijging van vijf golven, om vervolgens een terugslag te krijgen.

Op basis van de grafiek van de analist lijkt hij te stellen dat de rally van vijf golven voorbij is en dat de correctie nu kan beginnen. De steun daarvoor ligt op 7,26 dollar voor Chainlink.

Bearish over Polygon

Overigens is Credible Crypto niet alleen bearish over de Chainlink koers. Hij ziet het momenteel ook even niet zitten in Polygon (MATIC) en voorspelt dat de altcoin naar zijn support van 0,585 dollar valt op de grafiek.

“Hallo MATIC mijn oude vriend, het is tijd om je opnieuw te shorten. Met een maximale stijging van 5-8% en een daling van minimaal 20% lijkt hier sprake van een goede trade”, zo schrijft Credible Crypto op zijn Twitter.

Image

MATIC handelt op het moment van schrijven op een koers van 0,6965 dollar en is sinds het publiceren van de analyse door Credible Crypto al een klein beetje gedaald.

Wat dat betreft is hier sprake van een sterk staaltje timing door de analist. Nu moet de koers alleen wel nog stevig dalen en daarbij is MATIC natuurlijk ook afhankelijk van bitcoin.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....