Analist Willy Woo: ‘Bitcoin nu verkopen is niet verstandig’

Het is niet verstandig om je bitcoin te verkopen in de huidige bullmarkt. De bodem van de koers is namelijk zo goed als bereikt. Dat zegt Willy Woo in de podcast What Bitcoin Did van Peter McCormack.

Onderwerp van gesprek in de aflevering is de huidige bullmarkt waarin de cryptomunt verkeert. De algemene consensus is dat de bulls bij het breken van $20.000 het heft in handen hebben genomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Willy Woo over bitcoin markt

Willy Woo, opererend vanuit Hong Kong, is één van de meest bekende analisten, die door middel van on-chain analyses de markt leest. Hij maakt daarbij gebruik van Glassnode, een bedrijf uit Duitsland/Zwitserland die patronen op de bitcoin blockchain vat in indicatoren.

In de onderstaande tweet laat hij bijvoorbeeld zien dat whales hun hand op hun wallet hielden toen Elon Musk besloot om 1,5 miljard dollar aan digitaal goud in te slaan. De actie van Tesla heeft ertoe geleid dat 'oude wallets' zuiniger op hun munten zijn.

In de aflevering zegt hij lachend:

"Je bent gek om nu te verkopen. Ik zie meer "koop de dip" gedrag dan ooit tevoren. We weten dat degenen die de munten van je koopt, 'Rick Astley' is."

Peter McCormack volgt daar aan toe dat de zanger van de hitsingle Never Gonna Give You Up in het Verenigd Koninkrijk een levende legende is. Maar 'Rick Astleys' staat in de bitcoin markt synoniem voor een whale die de dips koopt, zo legt Woo uit.

Het is een typische Bitcoin spaarder die vrijwel altijd bijkoopt en niet verkoopt. Net zoals Astley in zijn hitsingle zingt: Never Gonna Give Up. Volgens Woo is er namelijk sprake van een bodem in de markt en dat is dan een slecht moment om - zonder reden - afstand te doen van je munten.

"Persoonlijk bouw ik mijn long posities weer uit", zo laat hij aan McCormack weten.


Uitstroom bij Coinbase

Maar waar zijn de beweringen van Woo op gestoeld? Het voordeel van Bitcoin ten opzichte van andere assets is dat er met de blockchain een openbaar grootboek ligt. Een verschil met bijvoorbeeld edelmetalen of aandelen waarvan de uitgifte en circulatie niet of nauwelijks te volgen is omdat de voorraden 'gesloten' zijn.

Woo verwijst naar Coinbase, een beurs die typisch door professionele Amerikaanse beleggers gebruikt wordt. Hij merkt op dat grote hoeveelheden BTC deze exchange verlaten naar cold storage. Dat betekent dat deze munten veilig opgeslagen worden en het minder voor de hand ligt dat deze op een beurs te koop worden aangeboden.

Woo zegt daarover:

"Ik weet niet precies wie aan het kopen. Het kan een institutionele belegger zijn. Het kan een hedgefonds zijn of meerdere beleggingsfondsen. Maar die koopgedrag is toe te wijzen aan Amerikaanse marktspelers."

Hij legt ook dat niet elke bullmarkt met elkaar te vergelijken is. De bullmarkt van 2013 is een andere dan die van 2017 en die van 2021 heeft ook weer andere cycli en drijvers. De huidige markt kenmerkt zich door de aanwezigheid van bedrijven als Tesla en MicroStrategy.

Zodra bedrijven bitcoin als reserve aanleggen, zijn ze bovendien geneigd om BTC bij te kopen. Zodra dat bekend wordt bij het brede publiek, leidt dat bij consumenten tot fear of missing out (FOMO), het gevoel de boot te missen.

Bullmarkten

Gemiddeld duurt een bullmarkt drie jaar, maar de meningen verschillen wanneer de huidige markt is gestart. Volgens Woo is er eigenlijk maar één jaar een bearmarkt geweest (2018). Een collega analist als PlanB stelt dat de bullmarkt pas in december 2020 is gestart. Beluister hier ons interview met PlanB terug!

Binnen zijn stock-to-flow cross asset model ligt de gemiddelde prijs van bitcoin zelfs op 288.000 dollar per stuk. Volgens Woo is 2021 is "belangrijkste fase en het laatste jaar" van de huidige bullmarkt. Een volgende FOMO-fase moet dit jaar nog plaatsvinden voordat de prijs weer afkoelt en weer een bearish terrein opzoekt.

Ook van bearmarkten is niet bekend hoe lang ze duren. In het verleden konden bearmarkten enkele jaren in beslag nemen, maar in de huidige adoptiefase kan een volgende bearmarkt juist weer korter duren, zo merkte onlangs podcast host Preston Pysh op.

Woo is geen aanhanger van de "supercycle" theorie dat Bitcoin alleen maar meer waard wordt.

Hij houdt rekening met tussentijdse koerscorrecties, die in hevigheid kunnen verschillen. Houd daarom altijd rekening met koersschommelingen, want bitcoin is een zéér volatiele asset. Beleg alleen met geld dat je kunt missen en neem geen overbodige risico's.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
bullmarkt

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Lees meer