Voormalig Barclays CEO ziet potentie in BlackRock’s Bitcoin ETF-aanvraag

416 totale weergaven

Bob Diamond, de voormalige CEO van Barclays, heeft zijn steun uitgesproken voor de recente stappen van BlackRock in de wereld van bitcoin. Een van de grootste hedgefondsen ter wereld wil een bitcoinfonds starten.

Tijdens een interview met CNBC's Squawk Box op woensdag gaf Diamond aan dat hij verheugd was om traditionele spelers zoals BlackRock te zien deelnemen in de crypto sector. Diamond werkte tijdens zijn tijd bij Barclays nauw samen met BlackRock om bijvoorbeeld te investeren in Circle. Dat is de uitgever van USDC, een grote stablecoin.

Diamond telt dat hij niet verrast is door deze stap.

In april 2022 kondigde Circle een financieringsronde aan van $400 miljoen, geleid door BlackRock, dat het contante geld beheert dat de achterliggende waarde van zijn $29 miljard token ondersteunt. BlackRock is sindsdien verder gegaan met het indienen van een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Bitcoin Spot ETF te lanceren, een investeringsproduct dat consumenten en bedrijven in staat stelt om aandelen te kopen die ondersteund worden door een vaste hoeveelheid BTC, beheerd door de uitgever van het fonds en zijn partners.

Hoewel de SEC tot dusver alle gerelateerde aanvragen heeft afgewezen, zijn velen optimistisch over BlackRock's aanvraag gezien hun uitstekende track record in het succesvol lanceren van producten via de regelgevende instanties.

Diamond legde verder uit dat de groei van crypto een natuurlijk onderdeel is van een steeds meer gedigitaliseerde wereld. Hij stelt dat om crypto zijn volledige potentieel te laten bereiken, er duidelijkere regels en handhavingsacties nodig zijn. "Regulering, regulering, regulering," zei hij. "Regelgevers moeten stoppen met het ontwijken ervan, en beginnen met het reguleren ervan. Sterke banken willen sterke regulering."

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd