Analisten verdeeld over Q4 vooruitzichten voor Bitcoin

1000 totale weergaven
bitcoin-bulls |

De huidige macro-economische factoren leiden tot onsamenhangende analyses van verschillende analisten uit de crypto-industrie over de toekomst van Bitcoin in Q4. 

De afgelopen week is Bitcoin met 5,4% gestegen, wat aangewakkerd is door de renteverlaging van de Amerikaanse Fed met 50 basispunten. Analisten uit de industrie zijn het echter nog niet eens over de richting die Bitcoin de komende weken in het vierde kwartaal in zal slaan.

Bullish vooruitzichten

Tom Dunleavy, partner van MV Global, gelooft dat het huidige macro-economische landschap de ‘perfecte opstelling’ is voor risicovolle activa, zoals crypto:

Hij merkt hier op dat de meeste signalen van de Amerikaanse economie neutraal of expansief zijn, het tegenovergestelde van een recessie.

Dunleavy benadrukte ook dat de markten al een verlaging van de Amerikaanse rente met 250 basispunten inprijzen. Hij voegde hieraan toe dat de agressieve bezuinigingen, in combinatie met de verwachte winstgroei van 18% voor de komende twaalf maanden, een fenomeen zijn dat ‘nog nooit eerder is gezien’.

VanEck ook bullish

Intussen zegt Matthew Sigel, hoofd digitale activa van VanEck, dat de recente noodwet van het Amerikaanse Congres, die voorstelt om de federale regering voor Q4 (vierde kwartaal) draaiende te houden, ‘bullish’ zal zijn voor Bitcoin, aangezien het direct betekent dat er een ‘gebrek aan zinvolle begrotingshervormingen’ in de komende drie maanden:

Hier voegde hij aan toe dat als het wetsvoorstel wordt aangenomen, dit mogelijk de ‘neerwaartse volatiliteit’ zou verminderen.

Bitget Research ziet bullish tekenen

Ook zegt Ryan Lee, hoofdanalist van Bitget Research, dat de verbeterende macro-economische omstandigheden, de aanhoudende accumulatie door MicroStrategy en de terugkeer van instroom naar Bitcoin ETF’s bullish tekenen zijn.

Echter, hij waarschuwde wel dat de renteverlaging van de Fed tot een hoge mate van volatiliteit op de markt leidde en dat elke bearish macro-economische ontwikkeling de prijzen terug naar het niveau van $58.000 zou kunnen drijven.

Gematigde vooruitzichten

Andere analisten in de sector zijn juist van mening dat Bitcoin de komende weken juist heel gematigd zal blijven, aangezien het sinds maart in een neerwaarts trendkanaal handelt.

Ook blijven sommige analisten bij een conservatiever sentiment hangen, waarbij ze van mening zijn dat de prijzen in deze periode van risico en onzekerheid waarschijnlijker zullen worden beïnvloed door aankomende macro-economische gebeurtenissen.

Hoofd analist van Nansen, Aurelie Barthere, verklaarde in een rapport van 23 september dat de positieve cijfers van de Amerikaanse economie een veerkrachtige groei laten zien, die de huidige rally van risicovolle beleggingen heeft aangewakkerd.

Barthere merkte echter op dat er nog steeds ruimte is voor verdere neerwaartse bewegingen. Ze legde uit dat de kwetsbaarheid voortkomt uit de hoge kosten van Amerikaanse aandelen, die een koers-winstverhouding van meer dan 20x laten zien. De toekomstige koers-winstverhouding is de relatie tussen de huidige koers van een aandeel en de verwachte winst per aandeel.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...