Analisten zijn bullish op de middellange termijn

Een analist en handelaar die het einde van de bullmarkt van bitcoin (BTC) in 2021 juist voorspelde, voorziet een grote rally voor bitcoin, maar hij anticipeert op eerst een daling.

Eerst dalen, dan stijgen

De anonieme analist Pentoshi vertelt zijn 697.700 volgers op Twitter dat Bitcoin waarschijnlijk op weg is naar $28.000, omdat de koers onlangs is afgewezen bij $31.000.

"Als BTC terugvalt naar het bereik waar we net twee weken in hebben gezeten, dan verwacht ik uiteindelijk een correctie richting $28.000."

Volgens de handelaar zal een correctie onder de $30.000 waarschijnlijk van korte duur zijn, omdat hij verwacht dat bitcoin uiteindelijk zijn bullish momentum zal terugkrijgen en zal stijgen naar een nieuw hoogtepunt in 2023. De algemene trend blijft volgens hem opwaarts, ondanks tussentijdse correcties.

Wat zeggen andere analisten over de koers? Rekt Capital ziet dat de piek van de bullmarkt nu 365 dagen achter ons ligt. In zijn ogen een signaal dat de dagen van de bearmarkt geteld zijn, want historisch gezien vinden bearmarkten hun bodem na circa 365 dagen.

Hij zoomt ook in op de marktdominantie van bitcoin. Door de huidige hype rond altcoins is die bitcoindominantie weer wat afgevlakt en zit deze metric in de "hertest" modus. Positief, ook voor bitcoin, is dat de handelsvolumes op de beurzen wereldwijd weer aantrekken.

Dat er on-chain weer meer waarde wordt gerealiseerd, blijkt ook uit een stijgende realized cap. Het is een manier om toppen en bodems te kunnen duiden, want een stijgende realized cap duidt op een startende bullmarkt. Zodra een metric als dit zijn top bereikt (dat is nog lang niet het geval), is er sprake van oververhitting en start de bearmarkt weer.

De realized cap is het totaal van de laatst bekende waarde van elk beetje bitcoin op de blockchain. De market cap is de gedolven hoeveelheid btc vermenigvuldigd met de marktprijs. Een logisch gevolg, want bitcoin in dollartermen is gestegen. Deze metric heeft nu het hoogtepunt van de afgelopen zeven maanden bereikt, zo becijfert Glassnode.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...