Andrew Yang, voorstander van Bitcoin, start nieuwe politieke partij

Voormalige Amerikaans presidentskandidaat Andrew Yang heeft opnieuw zijn steun voor Bitcoin uitgesproken. Dat deed hij na de aankondiging van zijn nieuwe politieke partij.

Amerikaanse politiek

Yang was vroeger onderdeel van de Democratische partij. Na de uitslag in New Hampshire stopte hij met zijn presidentscampagne.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu is hij bezig met zijn eigen nieuwe politieke organisatie genaamd "The Forward Party". Inherent aan deze stap zijn natuurlijk vragen over het beleid. En dus ook vragen over de visie van Yang over de gehele crypto-industrie.

Yang onthulde zijn nieuwe partij gisteren in een tweet, inclusief monoloog in een videoboodschap. Een aantal Bitcoiners sprongen bovenop dit nieuws, waaronder Jeff Booth. Hij is ondernemer en auteur van het boek Price of Tomorrow.

In dit boek legt hij uit hoe alle prijzen door innovatie en technologische ontwikkelingen juist goedkoper zouden moeten worden. Tegenwoordig zien we overal het tegenovergestelde: inflatie en hogeren prijzen.

Booth hield een korte pleidooi voor het bestrijden van monetaire manipulatie, gevolgd door een vraag of Yang met zijn campagne "Bitcoin en de vrije markt zou bevorderen".

Dit is wel iets waar Yang oren naar heeft. Hij beweert fan te zijn van cryptovaluta, evenals van Booth's werk.

"Grote voorstander van Bitcoin en cryptocurrency's in het algemeen - en ik wil fiat-prijzen laten dalen zoals ze zouden moeten als dingen efficiënter worden, in plaats van ze inflatoir worden. Ik heb veel van je geleerd Jeff.”

UBI en minder strenge regels

Die eerste uitspraak is niets nieuws. Eerder beloofde Yang al dat hij New York City wilde omtoveren tot een Bitcoin hub, als hij daar burgemeester zou worden. In 2019 noemde hij ook al dat de BitLicense uit New York een voorbeeld is van "te zware regelgeving".

Ook is Yang al lange tijd voorstander van een Universeel Basis Inkomen, ook wel bekend als UBI. Ook dit is mogelijk met cryptocurrency's, zo stelt de Amerikaan:

"Wie zegt dat UBI in fiatgeld moet zijn?"

Daarmee suggereert hij dat het mogelijk via belasting moet worden gefinancierd. UBI uitdelen met nieuw geprinte bitcoin gaat immers niet, en naast inflatie is belasting de enige andere manier om dit te bewerkstelligen.

Yang is ook niet de enige politicus die oplet. Vorige maand kondigde de Canadese partijleider Maxime Bernier zijn steun uit voor Bitcoin, een week voor de federale verkiezingen. Net als Yang erkent Bernier ook hoe Bitcoin kan worden gebruikt als spaarmiddel en wapen tegen inflatie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws