Overname Mercado Bitcoin door Coinbase afgeketst

Overname Mercado Bitcoin door Coinbase afgeketst

Coinbase en het moederbedrijf van cryptobeurs Mercado Bitcoin zijn niet tot een deal gekomen. Vorige maand kwamen de geruchten op gang dat ze ruim $2,2 miljard wilde aftikken voor het Braziliaanse bitcoinbedrijf.

Overname afgeketst

De gesprekken over een mogelijke overname zijn echter beëindigd. 2TM, het bedrijf achter Mercado Bitcoin, en Coinbase hebben volgens Bloomberg geen deal weten te sluiten

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2TM wil geen commentaar geven op het nieuws. Een woordvoerder van Coinbase vertelt alleen dat ze "toegewijd zijn om de Braziliaanse markt te betreden", maar over een reden van de afgeketste deal wordt eveneens niet gepraat.

2TM is sinds juli 2021 officieel een unicorn. Deze term houd in dat een bedrijf gewaardeerd wordt op meer dan $1 miljard. Destijds haalden ze $200 miljoen aan nieuw geld op, waardoor de waarde van het bedrijf boven de $2 miljard kwam te liggen.

Volgens schattingen steeg het aantal klanten van Mercado Bitcoin vorig jaar tot de 3,2 miljoen. Daarmee zijn ze nog altijd groter dan bijvoorbeeld BitSo.

De beurs is ook shirtsponsor van het Braziliaanse voetbalteam Sport Club Corinthians Paulista, ook wel bekend als Corinthians. Het is een van de meest populaire voetbalclubs in het land.

De paraplu van de 2TM-holding omvat nu een heleboel bedrijven: Meubank, MB Digital Assets, CriptoLoja, Bitrust, Blockchain Academy, MezaPro, Wuzu en Portal do Bitcoin.

Brazilië

Het is niet heel gek dat Coinbase geïnteresseerd is in de Braziliaanse markt. In december 2021 wees een rapport van institutionele beleggers van Coinbase naar Latijns-Amerika als plek met veel potentie.

President Jair Bolsonaro zal naar verwachting later dit jaar een wetsvoorstel ondertekenen. Het senaat stemde hier in april nog unaniem mee in. In het wetsvoorstel staat dat bitcoin officieel erkenning moet krijgen in het land.

In maart werd duidelijk dat Rio de Janeiro vanaf 2023 bitcoinbetalingen gaat accepteren voor belastingen op vastgoed binnen de gemeentegrenzen. Rio de op één na grootste stad van Brazilië.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Brazilië

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan