Angst voor Amerikaanse inflatiecijfers leidt tot crypto-sell-off: Bitcoin, Ethereum omlaag

452 totale weergaven
|

 

De cryptocurrency markten hebben een klap gekregen, met Bitcoin en andere belangrijke tokens zoals Ethereum en Dogecoin die lager handelen. Beleggers reageren op de laatste Amerikaanse inflatiecijfers, die een uitstroom uit Bitcoin ETF’s hebben veroorzaakt en het bredere marktsentiment hebben beïnvloed.

Inflatiecijfers brengen de cryptomarkt in beroering

Het laatste Amerikaanse inflatierapport heeft schokgolven door de cryptocurrency markt gestuurd. Bitcoin daalde met 2,4% naar $ 59.579 en Ethereum daalde met 2,3% naar $ 2.360. Andere populaire tokens zoals Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) hebben ook verliezen geleden, waarbij DOGE met 3,9% is gedaald.

De daling van het grote transactievolume met 25,7% en een daling van de nettostromen op beurzen met 79,4% zijn ook opmerkelijke tekenen van voorzichtigheid bij beleggers.

Amerikaanse inflatie en de invloed ervan op crypto

Het rapport over de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) heeft een grote impact gehad op de cryptomarkt, omdat stijgende inflatie de kans op renteverhogingen vergroot. Dit zou de liquiditeit voor risicovolle activa zoals cryptocurrencies kunnen beperken, waardoor veel beleggers hun blootstelling verminderen.

Het potentieel voor toekomstige monetaire verkrapping schudt het vertrouwen aan het wankelen, omdat hogere inflatie onzekerheid creëert voor speculatieve markten.

Volatiliteit in het verschiet voor belangrijke tokens

Nu traders de inflatiegegevens nauwlettend in de gaten houden, wordt verwacht dat de markt verdere volatiliteit zal ervaren. Bitcoin, Ethereum en andere grote tokens blijven gevoelig voor macro-economische veranderingen, en traders nemen voorzichtiger strategieën aan.

Terwijl sommigen de huidige dip zien als een koopkans, verwachten anderen dat Bitcoin zal dalen tot het $52.000 steunniveau voordat het weer opveert.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....