Anonieme donateur stuurt 5 bitcoin naar protesten in Canada

Een anonieme donateur stuurde vandaag 5 bitcoin (BTC) naar de protesteerders in Canada. Tegen de huidige dagkoers is dat zo'n 218.000 dollar, een groot bedrag dus.

Via de crowdfunding op Tallycoin heeft inmiddels meer dan 21 bitcoin opgehaald voor de truckers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

5 bitcoin

Een transactie met bitcoin is definitief. Voorlopig is de gulle gever nog anoniem. Een transactie met bitcoin is niet meer terug te draaien. Het kan ook iemand zijn die betrokken is bij de protesten, maar dat is simpelweg nog niet bekend.

Via Tallycoin kun je een eigen bitcoin crowdfunding opzetten. Er is nog steeds een vertrouwensconstructie nodig, degene die het geld ontvangt moet het ook nog op de plek krijgen die is beloofd. Het platform biedt in dit geval de mogelijkheid om geld op te halen, terwijl platformen als GoFundMe de geldstroom naar de protesten inmiddels hebben afgesloten. Sterker nog: de miljoenen zijn teruggestort naar de donateurs.

Eerder deze week werd er nog voor $9 miljoen aan donaties geblokkeerd op een platform genaamd GiveSendGo. Het lijkt koren op de molen voor bitcoin als vrij geld. Het initatief krijgt nu meer tractie dan ooit, mede doordat andere platformen (gedwongen) de geldstroom blokkeren.

Er zitten altijd risico's aan crowdfunding en donaties, maar met bitcoin krijg je het geld in ieder geval bij de persoon die je wil.

Let op! Donateurs lijken voor ons als buitenstaander anoniem, maar overheden en andere partijen hebben steeds meer inzicht in de geldstromen op het netwerk. Met name Canadezen moeten er rekening mee houden dat hun naam gekoppeld zou kunnen worden aan een donatie naar de protesten. Niet iedereen is namelijk te spreken over de gang van zaken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanada

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...