Anthony Scaramucci: waarom grote investeerders massaal bitcoin gaan omarmen

9513 totale weergaven
Anthony Scaramucci bitcoin

Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, denkt dat grote investeerders steeds meer interesse krijgen in bitcoin. Hij zei dit in een interview op CNBC, waar hij vertelde over de groeiende acceptatie van bitcoin door grote financiële instellingen en pensioenfondsen.

Regelgeving helpt adoptie volgens Anthony Scaramucci

Scaramucci wees op een recente aankondiging van Wisconsin, dat in bitcoin heeft geïnvesteerd. Hij verwacht dat andere pensioenfondsen dit voorbeeld zullen volgen. Volgens Scaramucci zorgt de goedkeuring van bitcoin door toezichthouders ervoor dat grote investeerders nu meer vertrouwen hebben om in bitcoin te investeren.

Hij zei: “Nu de regels duidelijk zijn, voelen instellingen zich comfortabeler om bitcoin op te nemen in hun langetermijnstrategieën. Als je geen bitcoin hebt, ben je eigenlijk tegen bitcoin, vooral gezien BlackRock’s plannen om het op te nemen in hun strategieën.”

Bitcoin als digitaal goud

Scaramucci sprak ook over de bredere betekenis van bitcoin. Hij beschreef bitcoin als “digitaal goud” in plaats van een universele valuta. Hij ziet bitcoin als een bescherming tegen het bijdrukken van geld en inflatie. Hij moedigt investeerders aan om zich goed te verdiepen in bitcoin. Wie de geschiedenis en basisprincipes van bitcoin begrijpt, krijgt meer vertrouwen in de mogelijkheden ervan.

Vroege adoptie van bitcoin en uitdagingen voor SkyBridge Capital

SkyBridge Capital begon al in november 2020 met bitcoin. Dit werd toen door sommige financiële instellingen met scepsis bekeken. Maar nu omarmen veel van deze instellingen bitcoin en producten zoals ETF’s (exchange-traded funds). Scaramucci zei: “Vroeg beginnen met bitcoin kan uitdagingen met zich meebrengen, maar het blijkt nu voordelig te zijn. Wij denken dat we nog steeds in de vroege fase van de institutionele adoptie van bitcoin zitten.”

Toekomst van de bitcoin koers

Er wordt veel gespeculeerd over de toekomstige waarde van bitcoin. Tom Lee, een bekende bitcoin analist, voorspelde onlangs dat de prijs aan het eind van het jaar $150.000 zou kunnen bereiken. Sommigen vinden dit onrealistisch vanwege de recente stabiele prijs. Toch is Scaramucci optimistisch over de lange termijn.

Zelfs als Lee’s voorspelling niet helemaal uitkomt, denkt Scaramucci dat bitcoin een grote marktwaarde kan bereiken, vergelijkbaar met het $16 biljoen van goud. Hij zei: “Het is niet onrealistisch dat bitcoin een marktwaarde van $8 biljoen kan bereiken. De groeiende interesse van instellingen bewijst dat bitcoin een belangrijk onderdeel wordt van moderne investeringsportefeuilles.”

Lees meer over:
bitcoin koersscaramucci

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...