ApeCoin van Yuga Labs stijgt met 100% na Apechain debuut

756 totale weergaven
|

 

De langverwachte lancering van Apechain, Yuga Labs’ gespecialiseerde blockchain voor het ApeCoin ecosysteem, heeft geleid tot een aanzienlijke prijsstijging voor ApeCoin (APE), met een verdubbeling van de waarde in slechts twee dagen. Dit betekent een dramatische ommekeer voor ApeCoin, dat het moeilijk had in 2024 voor de lancering van het platform.

Apechain gaat live

Apechain werd officieel aangekondigd tijdens ApeFest 2024 in Lissabon op 19 oktober. Het nieuwe Layer 3 netwerk, gebouwd op Arbitrum, is ontworpen om het nut van APE te vergroten door het de native gas token te maken voor alle transacties op het netwerk.

Naast het afhandelen van gaskosten, zal ApeCoin worden gebruikt voor stemmen in de ApeCoin DAO en is er een native opbrengstmechanisme geïntroduceerd, waardoor gebruikers hun tokens kunnen staken en passief beloningen kunnen verdienen.

Apechain bevat ook een cross-chain bridge, die naadloze overdracht van Ethereum (ETH) en APE tussen netwerken mogelijk maakt. De lancering integreert ApeCoin verder in het ecosysteem van Yuga Labs, waardoor het zijn nut uitbreidt van governance tot gedecentraliseerde applicaties (dApps), het slaan van NFT’s en handel.

ApeCoin en de opkomst van memecoins

Een belangrijk kenmerk van Apechain is de lancering van Ape Express, een platform voor de uitgifte van tokens met één klik, speciaal ontworpen voor het maken en verhandelen van meme coins.

Dit heeft al aanzienlijke activiteit gegenereerd, met meer dan 137.000 unieke bezoekers in de eerste 24 uur, meer dan 2.600 gecreëerde tokens en $ 50 miljoen aan handelsvolume.

Aangezien de sector van de meme munten een van de best presterende is in 2024, positioneert de rol van ApeCoin als gas token voor deze transacties het bedrijf om te profiteren van deze trend.

APE Prijs verdubbelt: Wat is de volgende stap?

Na de release van Apechain steeg de prijs van ApeCoin met 100% en bereikte een hoogste punt in zes maanden van $ 1,73. De rally komt na maanden van prijsdalingen, waarbij APE eerder dit jaar met 70% daalde.

De uitbraak uit een lange termijn weerstandstrendlijn in augustus heeft echter een nieuw bullish momentum gecreëerd voor de token.

De prijsstijging van ApeCoin heeft de aandacht getrokken van de hele cryptomarkt. Analisten suggereren dat als APE boven het niveau van $ 1,83 kan sluiten, dit een bullish trendomkeer zou kunnen bevestigen, waardoor de prijs hoger zou kunnen stijgen.

Omgekeerd zou een daling onder $ 1,30 een signaal kunnen zijn dat de recente rally slechts corrigerend was, wat mogelijk leidt tot nieuwe dieptepunten.

Toekomstverwachting

Ondanks het bullish momentum na de lancering van Apechain, blijft de langetermijntrend voor ApeCoin onzeker. De integratie van de token in het Yuga Labs ecosysteem, gecombineerd met zijn nut als een gas token en staking mechanisme, zou de vraag kunnen ondersteunen.

De markt zal de belangrijkste prijsniveaus echter nauwlettend in de gaten houden om te bepalen of deze rally kan aanhouden of dat er een correctie aankomt.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....