‘Apple gaat géén Bitcoin kopen’, vertelt CEO Tim Cook die zelf wel cryptovaluta heeft

Tim Cook, de CEO van Apple, zegt cryptocurrency's te bezitten. Het is de eerste keer dat Cook zich persoonlijk uitlaat over zijn bezit in cryptomunten.

De meest bekende CEO met bitcoin (en andere digitale valuta) in bezit is Elon Musk van Tesla. Daarnaast is Jack Dorsey van Twitter en Square een bekende bitcoiner.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Crypto' voor topman van Apple

De topman van Apple kreeg een vraag over zijn cryptobezit op de DealBook-conferentie. Om precies te zijn werd de topman gevraagd of hij Bitcoin of Ethereum bezit. Het antwoord was duidelijk:

"Ja. Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerd portfolio. Ik geef trouwens niemand beleggingsadvies.”

Het is dus niet duidelijk of Cook ook echt bitcoin heeft of niet, of het houdt bij altcoins. Hij gooit het voor nu nog op de brede term 'cryptocurrency'. Cook is na het overlijden van Steve Jobs het gezicht van het Amerikaanse techbedrijf. De man is 61 jaar oud en heeft een vermogen van $1,4 miljard.

Hij zei dat hij "al een tijdje" geïnteresseerd was in de cryptomark en dat hij goed onderzoek had gedaan. Hij verwerp echter ook direct het idee dat zijn persoonlijke visie doorsijpelt in Apple. De interesse is "puur vanuit persoonlijk oogpunt" en dus gaat Apple (binnenkort nog) géén cryptovaluta accepteren, zo vertelt hij.

Tesla heeft dat voor een poosje wel gedaan, totdat de bekende Elon-energie-FUD in april insloeg. Het autobedrijf liet onlangs wel doorschemeren dat ze misschien weer zullen starten met het accepteren van bitcoin.

Géén bitcoin op de balans

Apple gaat dat dus niet doen. En ook zal het bedrijf geen Bitcoin aankopen met kasreserves. Iets dat Tesla (en bijvoorbeeld MicroStrategy) wél deden.

"Ik zou niet in crypto beleggen, niet omdat ik mijn eigen geld er niet in zou investeren, maar omdat ik niet denk dat mensen aandelen van Apple kopen om blootstelling aan crypto te krijgen."

In augustus ontving Cook zelf nog 5 miljoen aandelen ter waarde van destijds $750 miljoen. Hij heeft aangegeven dat hij van plan is zijn hele fortuin te schenken aan goede doelen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AppleBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!