‘Apple, je bent gek als je géén 1% in bitcoin belegt’

319 totale weergaven

Techbedrijven met veel cash op de bedrijfsbalans doen er verstandig aan om een klein percentage in Bitcoin te steken. Het digitale goud is namelijk een wapen tegen inflatie.

Dat legt analist en auteur Vijay Boyapati in een tweet onomwonden uit. Boyapati is auteur van het invloedrijke artikel 'The Bullish Case for Bitcoin' uit 2018.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Apple naar Bitcoin markt?

Volgens hem kunnen winstgevende bedrijven uit Silicon Valley geldontwaarding voorkomen door minstens 1% te investeren in Bitcoin. Het meest bekende voorbeeld is Tesla, die eerder dit jaar 1,5 miljard dollar aan BTC in bewaring heeft.

Centrale banken blijven obligaties in de markt opkopen om meer dollars of euro's uit te kunnen geven. Recentelijk hebben zowel de Federal Reserve als de Europese Centrale Bank aangegeven dat deze opkoopprogramma's van deze bonds voorlopig door blijven gaan.

Saillant detail: Boyapati kent als voormalige engineer bij Google de wereld van Silicon Valley als geen ander. Recent bracht hij ook een bezoek aan het kantoor in Mountain View om over het belang van bitcoin te spreken.

Een van de sterke punten van Bitcoin is dat de inflatie de komende decennia juist afneemt, een kenmerk van hard geld.

'Apple, je bent gek als je géén 1% in bitcoin belegt'

Oracle?

Het is de vraag of de grote techbedrijven op de korte termijn toehappen, want ze zijn doorgaans conservatiever in hun strategie. Een van de namen die al langer in de geruchtenmolen genoemd wordt, is Oracle.

Podcast en oud-handelaar Max Keiser kreeg van zijn tipgever de naam Oracle doorgespeeld. Het was dezelfde tipgever die hem Tesla getipt had, zo vertelde hij in zijn podcast. Volgens de laatste cijfers heeft dit technologieconcern ook 43 miljard dollar aan cash op de balans.

Oprichter Larry Ellison is miljardair goed voor een persoonlijk vermogen van 92 miljard dollar én een persoonlijke vriend van Elon Musk. Bovendien zit Ellison sinds 2018 in de Raad van Bestuur in Tesla.

"Smeltende ijsblokjes"

Michael Saylor, van de beursgenoteerde clouddienstleverancier MicroStrategy, wist het vorig jaar tijdens zijn eerste investering het verval van de dollar treffend te omschrijven. Hij omschreef zijn kaspositie als ijsblokjes die voor zijn ogen smelten.

Inmiddels heeft het bedrijf ruim 91.000 BTC ingeslagen tegen een inkoopprijs van 2,2 miljard dollar. Deze bulk bitcoin is op moment van schrijven ruim 5 miljard dollar. In februari heeft Saylor een congres georganiseerd hoe hij het heeft opgepakt, waar tientallen bedrijven aan hebben deelgenomen. Naar verluidt was er ook een hoge executive van Oracle op het congres aanwezig.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...