Ark Invest dumpt deel GBTC-aandelen, terwijl het opnieuw in Coinbase investeert

Ark Invest van Cathie Wood heeft een deel van zijn aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkocht en tegelijkertijd de blootstelling aan cryptobeurs Coinbase vergroot.

GBTC-aandelen

Ark Invest kocht opmerkelijk genoeg in november van het vorige jaar nog 450.272 nieuwe GBTC-aandelen. Deze bitcoin aandelen ter waarde van $4,5 miljoen waren bestemd voor het ARK Next Generation Internet ETF (ARKW).

De prijs van bitcoin steeg sindsdien met 40%, terwijl ook de korting op GBTC terugliep van bijna 50% naar 40%. Daarmee deed Ark dus goede zaken. Maar nu blijk dat ze in deze maanden winst pakten en ook weer aandelen hebben verkocht.

Ark Invest dumpt deel GBTC-aandelen, terwijl het opnieuw in Coinbase investeert

In december noemde de fondsmanager nog dat ze een risico zagen in het Grayscale Bitcoin Trust. Dit had te maken met het moederbedrijf:

“De Digital Currency Group (DCG) lijkt op dit moment een van de grootste vraagtekens te zijn in de crypto-industrie.”

Het bedrijf uitte ook zijn bezorgdheid over Genesis Global, een cryptogeldschieter die eigendom is van DCG. Genesis vroeg vorige week overigens faillissementsbescherming aan en claimt nog tussen de $1 miljard en $10 miljard aan schulden open te hebben staan bij ruim 100.000 schuldeisers.

Ondertussen heeft Grayscale zijn Bitcoin trust niet kunnen omzetten in een ETF en blijft de SEC in de weg liggen. Momenteel bestaat het portfolio van Ark voor 0,52% uit Grayscale-aandelen. In november was dit nog 0,35% (met dus meer exposure maar ook een grotere premium en lagere bitcoinprijs).

Coibase-aandelen

Tegelijkertijd koopt Ark nog wel even $17,6 miljoen aan Coinbase-aandelen op. Het gaat om 320.000 COIN’s voor in ETF-portfololio’s, een lichte toename vergeleken met enkele maanden geleden.

Begin dit jaar bestonden de ETF’s van Ark nog voor 2,73% uit Coinbase, nu is dat 3,62%.

Ark Invest dumpt deel GBTC-aandelen, terwijl het opnieuw in Coinbase investeert

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!