Eerste hoorzitting rondom Genesis vindt vandaag plaats

Genesis Capital verschijnt vandaag voor het eerst in de rechtbank. Het gaat om start van hun faillissement proces . Of beter gezegd: Genesis heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Een faillissementsrechtbank in New York buigt zich over de zaak. Het gaat om een proces genaamd Chapter 11 bankcruptcy. Het doel is om een reorganisatieplan op te stellen en zo schuldeisers terug te betalen.

Allereerst moet de rechtbank akkoord gaan met de aanvraag van Genesis Global Holdco en twee gelieerde leenbedrijven. Gezamenlijk vormen zij Genesis Capital. Laatstgenoemde was een belangrijke partner voor verschillende bedrijven in de industrie. Eind 2022 stopte zij echter met hun opnames, waardoor andere partijen ook in de problemen kwamen. Er zou momenteel zo’n $3,8 miljard aan schulden openstaan.

In dit proces krijgen de grootste schuldeisers de ruimte om via een comité hun inbreng te hebben. Drastische veranderingen in de plannen worden voorgelegd bij dit comité.

Genesis Capital is onderdeel van het imperium van Digital Currency Group (DCG). Bedrijven met dezelfde naam zoals Genesis Global Trading en de spotmarkt blijven voorlopig wel gewoon draaien. Alle kredietverstrekkers die onder Genesis vallen zijn echter wel gestopt met zaken doen op dit moment.

Nederlandse connectie

Ook in Nederland heeft men last van de problemen bij Genesis en Digital Currency Group. De Nederlandse cryptobeurs Bitvavo verwacht nog 280 miljoen euro terug. Bitvavo ziet de faillissementsbescherming van Genesis als een ‘belangrijke stap in het proces om het openstaande bedrag terug te krijgen’. Het brengt in hun ogen het onderhandelingsproces in rustiger vaarwater. Eerder sloeg men een aanbod van 196 miljoen euro af.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...