Ark Invest: “Optimale allocatie van bitcoin in portfolio is 20%”

1441 totale weergaven
Robert Kiyosaki Bullish Bitcoin

Volgens het jaarlijkse Big Ideas rapport van ARK Invest vormt bitcoin nu een cruciaal onderdeel van een “effectief gediversifieerde beleggingsportefeuille”. Het rapport suggereert zelfs een optimale allocatie van iets minder dan 20% aan bitcoin. Dat is een aanzienlijke sprong ten opzichte van voorgaande jaren.

Deze aanbeveling is gebaseerd op de indrukwekkende prestaties van bitcoin in de afgelopen zeven jaar, waarin het op jaarbasis veel betere rendementen heeft opgeleverd dan andere grote beleggingscategorieën. Uit de analyse van het bedrijf blijkt dat een allocatie van 19,4% aan bitcoin het voor risk-adjusted returns van een portfolio in 2023 zou hebben gemaximaliseerd.

Het rapport van ARK Invest, het bedrijf van Cathy Wood, onderstreept de waarde van bitcoin als middel om te diversificeren ten opzichte van traditionele activaklassen. Met een lage vijfjaarscorrelatie van slechts 0,27 met traditionele activa biedt bitcoin wat dat beterft mogelijkheden.

Het rapport benadrukt dat zelfs de minimale toewijzing van bitcoin door institutionele beleggers een opmerkelijke impact kunnen hebben op de prijs ervan. Ze zien deze “wereldwijde belegbare activabasis” als $250 biljoen. De koers zou dan naar meer dan $2 miljoen per coin gaan.

Het ARK-rapport merkt ook op dat het grootste deel van de crises uit de cryptowinter van 2022-2023 aan het oplossen is. FTX heeft met name plannen aangekondigd om crediteuren volledig terug te betalen, en Celsius is van plan om 3 miljard dollar en aandelenallocatie uit te keren aan schuldeisers.

Ark Invest is bullish! Maar gek is dat ook niet. Ze hebben nu een eigen bitcoin spot exchange traded fund (ETF) op de markt gezet. Daarmee zou je dit (naast een oprechte analyse van een bedrijf dat al langer pro-bitcoin is) ook kunnen zien als een advertentie.