Ark Invest verkoopt 248.000 Coinbase aandelen in korte tijd

Investeringsbedrijf Ark Invest heeft nog eens 248.838 aandelen van Coinbase verkocht, juist omdat het aandeel goed blijft presteren op de huidige markt. Dat meldt The Block.

Ark Innovation ETF (ARKK), het vlaggenschip van Ark, heeft volgens een update van de fondsbeheerder op maandag 127.266 aandelen van Coinbase verkocht. Het Ark Next Generation Internet ETF (ARKW) heeft 44.784 aandelen afgestoten, en Ark Fintech Innovation ETF (ARKF) heeft 76.788 aandelen van de hand gedaan. De totale waarde van de verkopen bedroeg $26,3 miljoen, gebaseerd op de slotkoers van het aandeel op maandag van $105,5.

Het is alweer de derde verkoop van Coinbase-aandelen door Ark in de afgelopen dagen, na bijna een jaar lang een positie te hebben opgebouwd. Volgens Cathie Wood is er “gewoon sprake van winst nemen” en alloceren ze het kapitaal in andere fondsen. Ze zijn naar eigen zeggen ook nog steeds “zeer positief over Coinbase”.

De recente uitspraak van een Amerikaanse rechter dat Ripple (XRP) géén effect is, is goed nieuws voor Coinbase. Want de exchange is in een rechtszaak verwikkeld met de Securities & Exchange Commission, waar ook de vraag op tafel ligt of Coinbase tokens als effecten verkoopt of niet.

Door de Ripple uitspraak is de prijs van het aandeel COIN fors gestegen. waarbij het momenteel bijna op het hoogste niveau van het afgelopen jaar wordt verhandeld. Ook wordt Coinbase ingezet als bewaarder van de bitcoins die moeten worden aangekocht voor de spot bitcoin ETF’s van onder meer BlackRock en Fidelity.

Hoewel Ark enkele Coinbase-aandelen verkoopt, blijft het nog steeds de op één na grootste eigenaar, met een belang van meer dan 6%.

Lees meer over:
ArkCoinbase

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...