ARK’s Bitcoin ETF trekt $97,6 miljoen aan in één dag

380 totale weergaven
|

 

De ARK 21Shares Bitcoin ETF kende op één dag een instroom van maar liefst $97,6 miljoen, wat de toenemende interesse van institutionele beleggers in Bitcoin verder bevestigt.
Deze aanzienlijke kapitaalinstroom markeert een belangrijke stap in de groei van Bitcoin als een erkend beleggingsinstrument, vooral in tijden van economische onzekerheid.

Significante instroom: $97,6 miljoen in ARK’s Bitcoin ETF

De ARK 21Shares Bitcoin ETF heeft op 11 oktober 2024 een indrukwekkende instroom van $97,6 miljoen gezien. Dit is een sterk signaal dat institutionele beleggers Bitcoin omarmen als een belangrijk onderdeel van hun beleggingsportefeuille. Deze instroom volgde op een periode van verhoogde volatiliteit in de cryptomarkt, maar het vertrouwen in Bitcoin blijft groot onder grote investeerders.
Deze ETF blijft populair door de mogelijkheid die het biedt om gereguleerd in Bitcoin te investeren, zonder de directe risico’s van prijsvolatiliteit te dragen.

Institutionele interesse groeit ondanks marktvolatiliteit

Ondanks de recente prijsschommelingen in Bitcoin, blijft de interesse van institutionele beleggers in Bitcoin ETF’s gestaag groeien. De ARK 21Shares Bitcoin ETF is niet de enige die hiervan profiteert.
Ook Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund zag een aanzienlijke instroom van $117,1 miljoen. Dit laat zien dat grote beleggers Bitcoin steeds meer zien als een veilige haven, vooral nu economische onzekerheid en geopolitieke spanningen blijven toenemen. Ook BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) zag een forse instroom van $97,88 miljoen, wat het belang van gereguleerde producten zoals ETF’s voor institutionele beleggers benadrukt.

Wat betekent dit voor de bredere markt?

De instroom in Bitcoin ETF’s, zoals de ARK 21Shares ETF, heeft ook impact op de bredere cryptomarkt. Na de instroom van deze fondsen steeg de prijs van Bitcoin kortstondig naar een hoogtepunt van $63.123 voordat deze zich stabiliseerde rond de $62.715. Deze stijging toont aan hoe belangrijk grote ETF-instroom kan zijn voor de prijsontwikkeling van Bitcoin.
Het versterkt bovendien de positie van Bitcoin als een belangrijke activa voor institutionele beleggers, vooral in tijden van wereldwijde economische onzekerheid. Met dergelijke instromen wordt de weg vrijgemaakt voor verdere acceptatie van Bitcoin als een lange termijn investering, wat de kans op goedkeuring van meerdere spot Bitcoin ETF’s in de toekomst vergroot.

De bitcoin koers maakte een significante beweging omhoog na de aankoop van grote beleggers. Bron: Coingecko

BitcoinMagazine lanceert Discord channel!

Wil je meepraten over dit onderwerp?
Join dan ons nieuwe Discord channel en praat met onze experts, leer van andere lezers en blijf op de hoogte van acties en insight informatie! Nu naar Discord

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...