Arthur Hayes: ‘Bitcoin gaat naar $10.000 crashen’

De medeoprichter van BitMEX, Arthur Hayes, gelooft dat Bitcoin binnenkort zal crashen naar $ 10.000. Volgens hem zijn er nog teveel onzekerheden te kunnen leiden tot meer onrust en afnemend vertrouwen. Daardoor gaat men verkopen en daalt de prijs.

Hayes, gepokt en gemazeld in de cryptomarkt, deelt op Twitter een screenshot van een Bloomberg-artikel over het faillissement van crypto kredietverstrekker Genesis. Deze heeft onlangs moeten besluiten om opnames te stoppen. Hayes vreest een lagere bitcoin koers, maar het is de vraag of hij gelijk krijgt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hayes krijgt namelijk de nodige kritiek op zijn onheilspellende tweet. Sommigen geloven zelfs dat de oprichter van BitMEX bearish is, omdat hij enkele weken geleden bitcoin puts heeft gekocht, een manier om te speculeren op een lagere koers van bitcoin in de toekomst.

Zodra bitcoin dus lager dan $15.000 gaat, verdient hij geld. Wil hij met zijn tweet voor extra onrust zorgen, zodat hij daar zelf garen bij spint.

Is Genesis de volgende?

Kredietverstrekker Genesis Globel Capital, onderdeel van Digital Currency Group waar ook Grayscale deel uitmaakt, heeft het aangaan van nieuwe leningen stilgelegd vanwege 'abnormale opnameverzoeken'.

Het bedrijf is in de financiele problemen gekomen door het faillissement van crypto hedgefonds Three Arrows Capital en de recente shake-out van FTX.

Volgens Bloomberg zou Genesis met de pet rondgaan om 1 miljard dollar op te halen als noodkapitaal. Journalist Frank Chaparro van The Block zegt dat dit doel is bijgesteld naar 500 miljoen dollar.

Een van de problemen waar Genesis mee kampt, is dat het aandelen uit het Grayscale Bitcoin Trust als onderpand accepteerde voor haar leningen. De waarde van deze aandelen is door alle onrust met tientallen procenten gedaald. Kortom, ze hebben veel te weinig dekking van uitstaande leningen en ze zijn dus sterk afhankelijk van GBTC.

Echter, niemand wil nu die aandelen kopen, want daarvoor is er simpelweg te weinig vertrouwen in (dat ze nog gaan stijgen op de korte termijn).

Ook CryptoCred heeft alle gebeurtenissen rondom Genesis op een rij gezet.

Grayscale heeft meer dan 10 miljard dollar aan activa onder beheer. Crypto influencer Chahal Verma is van mening dat als Genesis uitvalt, dit een veel grotere impact op de markt kan hebben dan FTX.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdaling

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...