Genesis stopt met opnames voor klanten van cryptotak

Genesis stopt met opnames voor klanten van cryptotak

Genesis Global Capital stopt met de mogelijkheid om geld op te nemen van hun platform. De crypto-kredietverstrekker is het volgende slachtoffer van de ineenstorting van FTX.

Het platform richt zich op zakelijke klanten. Genesis had naar eigen zeggen $2,8 miljard aan leningen openstaan aan het einde van het derde kwartaal in 2022.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Amanda Cowie, vice-directeur van communicatie, geeft tekst en uitleg: "Vandaag heeft Genesis Global Capital, de kredietverstrekker van Genesis, de moeilijke beslissing genomen om aflossingen en nieuwe leningen tijdelijk op te schorten. Deze beslissing werd genomen als reactie op de extreme ontwrichting van de markt en het verlies van vertrouwen in de sector als gevolg van de FTX-implosie."

Het gaat hier om de cryptotak van Genesis Global Trading. De investeringsbank heeft nog $175 miljoen staan bij FTX. Het is een voorbeeld van een bedrijf in die industrie dat simpelweg in de problemen komt door hun (te nauwe) banden met FTX.

Directeur Derar Islim geeft aan dat dit geen gevaar is voor de werkzaamheden bij de bank. Maar voor het onderdeel dat zich richt op crypto-leningen lijkt het een lastig verhaal te worden. De diensten rondom trading en custody draaien nog door.

Er wordt gekeken naar oplossing voor de huidige problemen. Mogelijk moet er nieuw kapitaal worden aangeboord. Genesis hoopt volgende week meer plannen te delen.

In de praktijk ligt een deel van het businessmodel van Genesis dus op zijn gat.

Genesis kreeg eerder dit jaar al harde klappen door het faillissement van het hedgefonds Three Arrows Capital (3AC).

Lees meer over:
Amerika FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties