Hayes: “Bitcoin gaat naar 1 miljoen dollar”

BitMEX-oprichter van de derivatenbeurs, Arthur Hayes, heeft in zijn Twitterdraadje zijn gedachten gedeeld over de huidige staat van de Amerikaanse bankindustrie, met name First Republic Bank (FRC).

In zijn eerste tweet stelde Hayes de vraag hoe toezichthouders de aanhoudende bankencrisis kunnen oplossen: of ze vinden een oplossing die het bredere systeem oplost, of ze gaan voor een halfslachtige oplossing die alleen het specifieke probleem oplost, namelijk een bank die omvalt, in dit geval FRC.

In een tweede tweet vraagt Hayes zich af of een groep “Too Big Too Fail” (TBTF) banken FRC tegen een gereduceerde prijs zou kopen of dat de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) de bank gaat overnemen. Hij vraagt zich ook af of toezichthouders zich kunnen realiseren dat de Federal Reserve de rente moet verlagen, of dat er binnen het Bank Term Funding Program (BTFP) elke banklening als onderpand wordt geaccepteerd.

In zijn derde tweet bekritiseert Hayes het plan van de Federal Reserve om de rente met 0,25% te verhogen tijdens de FOMC-vergadering van komende woensdag 3 mei, en zegt dat een renteverhoging bijna garant staat voor het falen van een andere Amerikaanse bank, die niet tot de grote jongens is te rekenen.

Hayes richt vervolgens zijn aandacht op de leningenportefeuille van FRC, die volgens hem vol zitten met hypotheken die aan vermogenden zijn verstrekt tegen lage rentes en nu veel minder waard zijn nadat de rentes zijn gestegen. Hij voorspelt dat de volgende bank die gaat omvallen op de korte termijn, een leningenportefeuille heeft vol illiquide grote commerciële vastgoedleningen.

In zijn laatste tweet kondigt Hayes aan dat hij op zoek gaat naar een grafiek die de Amerikaanse banken met de grootste commerciële vastgoedportefeuilles laat zien. Hij zei dat hij dan goed zou kijken naar putopties die 50% -75% out-of-the-money zijn op deze banken, die hij koopt na de vergadering van de Federal Reserve komende woensdag.

Hayes eindigt zijn tweetstorm met een gedurfde voorspelling, waarin hij zei: “Yachzee!! BTC=$1mm,” wat impliceert dat hij verwacht dat bitcoin een prijs van $1 miljoen gaat bereiken. Omdat vermogenden en beleggers op zoek gaan naar alternatieven, anders dan de dollar en Amerikaanse staatsobligaties.

Het is belangrijk op te merken dat BitMEX en Hayes in het verleden aan toezicht zijn onderworpen. In 2019 is BitMEX door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aangeklaagd wegens het exploiteren van een niet-geregistreerd handelsplatform en het schenden van antiwitwasvoorschriften.

Hayes en andere BitMEX-bestuurders zijn ook aangeklaagd wegens het schenden van de Bank Secrecy Act. Hayes, die destijds in Singapore woonde, gaf zich in april 2021 over aan de Amerikaanse autoriteiten en werd vrijgelaten op een borgsom van $10 miljoen. Hij heeft uiteindelijk een schikking getroffen om zijn vrijheid terug te krijgen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoersprijs

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...