Atomic Wallet is lek: al meer dan $100 miljoen verloren

Volgens de analisten van Elliptic zijn de verliezen van Atomic Wallet gebruikers nu opgelopen tot meer dan $100 miljoen. Atomic Wallet heeft nog geen uitleg gegeven over de oorzaak van de verliezen.

“Meer dan 5.500 crypto wallets zijn betrokken bij de aanval”, meldt Elliptic. Chief Scientist Tom Robinson van Elliptic heeft aan The Block aangegeven dat ze geen inzicht hebben in de onderliggende fouten in de software.

“Dit lijkt een grote crypto roof te zijn. Het is waarschijnlijk een ander significant succes voor de Lazarus Group uit Noord-Korea. Na de Horizon brug hack van vorig jaar waren ze relatief stil, maar dit laat zien dat ze de crypto-ecosysteem nog steeds actief targeten”, aldus Robinson.

Elliptic werkt samen met meerdere onderzoekers en beurzen wereldwijd om de gestolen fondsen op te sporen en te bevriezen. Dit heeft geleid tot het bevriezen van meer dan $1 miljoen aan gestolen activa. De rest is dus nog ‘vrij’ op verschillende netwerken.

De dief heeft zijn gedrag veranderd als reactie op het bevriezen van deze fondsen. Ze zijn vooral overgestapt naar de Russische Garantex exchange om de gestolen activa wit te wassen.

Het moet worden opgemerkt dat Garantex in april 2022 door het Amerikaanse Ministerie van Financiën werd gesanctioneerd vanwege zijn rol bij het witwassen van de opbrengsten van ransomware en darknet-markten.

Voor de hack bediende Atomic Wallet meer dan 5 miljoen gebruikers. Het is een wallet met gesloten software.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...