Gegevens van klanten van FTX worden beschermd tijdens rechtszaak

De failliete cryptobeurs FTX heeft van de rechtbank toestemming gekregen om klantnamen uit alle documenten in haar faillissementszaak te verwijderen.

Dit komt na een succesvolle overtuiging van een Amerikaanse rechter dat het publiceren van de namen mensen zou blootstellen aan het risico van oplichting en identiteitsdiefstal. Dat meldt Reuters.

Rechter John Dorsey van de Amerikaanse faillissementsrechtbank in Wilmington, Delaware, oordeelde dat FTX de namen van individuele klanten permanent uit haar faillissementsdocumenten mag verwijderen. Dit gebeurde na getuigenissen die aangaven dat het publiceren van de namen van klanten hen zelfs in gevaar zou brengen als andere identificerende informatie, zoals hun e-mailadres, geheim zou worden gehouden.

“Het zijn de klanten die het belangrijkste punt zijn in deze zaak,” zei Dorsey. “We willen ervoor zorgen dat ze worden beschermd en niet het slachtoffer worden van welk type oplichting dan ook.”

In de praktijk zijn persoonsgegevens die gekoppeld zijn aan grote hoeveelheden bitcoin of een ander vermogen natuurlijk geld waard. Boefjes kunnen de gegevens gebruiken om ‘aanval’ op te zetten. Middels emailcampagnes, SMSjes of zelfs fysieke post worden mensen regelmatig opgelicht.

In deze specifieke zaak heeft de rechter dus door dat deze gegevens zoveel mogelijk beschermd moeten worden. Doorsnee klanten van FTX zijn niet gebaat bij meer openheid van zaken over hun klantenbestand.

Lees meer over:
AmerikaFTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...