Australische ASX keurt tweede Bitcoin ETF goed met DigitalX notering

2277 totale weergaven

De Australian Securities Exchange (ASX) heeft groen licht gegeven aan DigitalX voor de notering van haar spot Bitcoin ETF, die op 12 juli zal beginnen met de handel onder de ticker BTXX.

ASX keurt Bitcoin ETF van DigitalX goed

Op 9 juli 2024 heeft de Australian Securities Exchange (ASX) de notering van een tweede Bitcoin exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd.

Digitale vermogensbeheerder DigitalX heeft toestemming gekregen om zijn spot Bitcoin ETF te lanceren, die vanaf 12 juli zal worden verhandeld onder de ticker BTXX.

Groeiend momentum in Bitcoin ETF’s

Deze goedkeuring komt slechts enkele weken nadat de ASX in juni zijn eerste Bitcoin ETF op de beurs bracht.

Australië heeft Bitcoin ETF’s geleidelijk omarmd, met de eerste spot Bitcoin ETF van het land, de 21Shares Bitcoin ETF (EBTC), die in april 2022 werd gelanceerd op de Cboe Australia exchange.

Toenemende interesse van beleggers

De sterke toename van Bitcoin-beleggingsvehikels in Australië weerspiegelt een groeiende interesse in gereguleerde blootstelling aan Bitcoin.

Beleggers tonen een voorkeur voor ETF’s omdat ze een gemakkelijke manier bieden om in Bitcoin te beleggen zonder de complexiteit van direct eigendom.

Er wordt verwacht dat deze trend zich zal voortzetten en dat meer landen Bitcoin ETF’s zullen goedkeuren naarmate de wettelijke acceptatie toeneemt.

Betekenis van de goedkeuring

De goedkeuring door de ASX van nog een Bitcoin ETF onderstreept een gunstige verschuiving in de houding ten opzichte van Bitcoin activa binnen Australië.

Deze stap duidt op een sterk vertrouwen in Bitcoin als een levensvatbare beleggingscategorie. Hierdoor wordt het verder geïntegreerd in mainstream financiële portefeuilles.

De toekomst van Bitcoin ETF’s

Nu de spot Bitcoin ETF van DigitalX op de markt komt, hebben Australische beleggers meer opties om blootstelling te krijgen aan Bitcoin via gereguleerde fondsstructuren. De voortdurende wereldwijde uitbreiding van Bitcoin ETF’s wijst op een belangrijke evolutie.

Vooruitblik

Terwijl DigitalX’s BTXX zich voorbereidt op de lancering, verstevigt de ASX haar positie als een vooruitdenkende beurs.

Deze laatste ontwikkeling maakt deel uit van een bredere trend naar de mainstream acceptatie en integratie van beleggingen in cryptocurrency.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd