Australische minister van Financiën: "Bitcoin gaat op korte termijn niet verdwijnen"

Australische minister van Financiën: "Bitcoin gaat op korte termijn niet verdwijnen"

De Australische minister van Financiën Jane Hume heeft zich positief uitgesproken over bitcoin. Volgens Hume zal bitcoin niet zomaar verdwijnen, maar betekent dat niet dat de overheid er bang voor moet zijn.


"Als een industrie en als overheid moeten we erkennen dat het geen simpele mania is die wel overwaait. We moeten het voorzichtig behandelen, maar niet bang zijn," aldus Hume tijdens de Australische Financial Review summit. Hetgeen wederom laat zien dat er in de politiek steeds meer mensen zijn die niet bang zijn om bitcoin te omarmen.

Wees niet de persoon die zei dat het internet slechts voor nerds is

Hume waarschuwt met name voor de gesloten houding die in combinatie met technologie in het verleden vaak dodelijk is gebleven. "Wees niet de persoon die dacht dat de iPhone nooit een ding zou worden omdat mensen hun muziek op een apart apparaat willen. Wees niet de persoon in de jaren '90 die zei dat het internet slechts een plek voor nerds is en nooit mainstream zou worden," aldus Hume.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De uitspraken van Hume komen zes maanden nadat ze zich voor het eerst publiekelijk positief heeft uitgesproken over de industrie. In mei van dit jaar gaf ze al eens aan dat de overheid mensen die in de industrie willen investeren niet in de weg zal zitten.

"Als jij in Dogecoin wil investeren, dan zal ik je niet in de weg staan. Persoonlijke kansen en persoonlijke verantwoordelijkheid zijn twee zijden van dezelfde munt," zei ze destijds. Hoewel wij geen fan zijn van Dogecoin, sluiten wij ons wel aan bij deze positie ten opzichte van de industrie. Wees vrij om te investeren in datgene waar jij je goed bij voelt.

Bitcoin is een asset-klasse in groei

"Bitcoin is een asset-klasse in groei die alleen maar belangrijker zal worden," ging Hume verder over de industrie. Hume is wat dat betreft een bijzonder politicus, omdat de meeste overheidsinstanties en politici juist waarschuwen voor de gevaren en mensen niet zozeer aansporen om erin te investeren.

Een voorbeeld daarvan is de Britse Financial Conduct Authority (FCA) die dit jaar meerdere malen waarschuwingen heeft afgegeven over de industrie. Zo zijn onder meer crypto-derivaten verboden voor retail-beleggers in de UK vanwege de vele gevaren die volgens de FCA aan het investeren in de industrie kleven.

Daarnaast heeft de FCA scherpe kritiek geleverd op Binance, de grootste exchange ter wereld, door het platform "onreguleerbaar" te noemen, omdat het de FCA geen basisinformatie over het bedrijf kon verstrekken. Al moet worden toegegeven dat de meeste negatieve standpunten niet over bitcoin, maar over altcoins gaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties