Zuid-Korea eist $47 miljoen aan cryptovaluta van lokale beurzen

12.000 belastingontduikers in Zuid-Korea die hun bitcoin of andere cryptomunten bij beurzen hadden staan, zijn ze kwijt. De Zuid-Koreaanse overheid heeft de grootste inbeslagname op bitcoin bezit ooit gedaan.

Bitcoin beurzen werkten mee

Dit meldt de Financial Times. In de provincie Gyeonggi is na maanden lang onderzoek voor maar liefst $47 miljoen aan bitcoin en ether in beslag genomen. In deze provincie is ook de hoofdstad van het land Seoul te vinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De 12,000 belastingontduikers zijn door de autoriteiten gepakt door middel van hun telefoonnummers. De politie heeft allerlei data handmatig onderzocht doordat veel exchanges geen KYC (know-your-customer) beleid voerde. Hierdoor was het lastig om te bepalen van wie welke munten waren. Het is nog onduidelijk welke exchanges hebben meegeholpen aan dit onderzoek.

Nieuwe reguleringen

In maart van 2020 is er een nieuwe wet in Zuid-Korea doorgevoerd dat crypto exchanges vereist wel zo’n KYC beleid te hanteren. De regulering zorgen ervoor dat de handelsplatformen moeten voldoen aan anti-witwasregels. Verder zorgen de nieuwe wetten ervoor dat er duidelijkheid is over welke cryptomunten er mogen verhandeld worden.

Met name munten met een laag volume zijn gebruikt voor witwaspraktijken. Dit willen de autoriteiten voorkomen. Upbit, één van de vier grote beurzen in Zuid-Korea is al begonnen met het delicten van verschillende munten.

Upbit is ook de eerste exchange die een vergunning heeft ontvangen om te blijven bestaan. Voor kleinere exchanges is dit nog lastig, dit komt doordat er een bepaalde banklicentie is vereist die niet makkelijk wordt gegeven.

De reden waarom de coins kunnen worden geconfisqueerd is doordat deze stonden op exchanges. Wanneer de munten op een wallet stonden waarbij de private key in handen is van de eigenaar kunnen ze onmogelijk worden afgepakt.

Vandaar luidt het gezegde onder bitcoiners vaak: Not your keys, not your coins!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!