"Vrouw betaalde $5.600 aan bitcoin (BTC) voor huurmoord"

"Vrouw betaalde $5.600 aan bitcoin (BTC) voor huurmoord"

Een Amerikaanse vrouw heeft naar verluidt $5.633 in Bitcoin betaald aan een huurmoordenaar. De transactie heeft volgens de FBI op het dark web plaatsgevonden.

Huurmoord betaald in Bitcoin

Ze is nu door de autoriteiten aangeklaagd wegens het plannen en laten plegen van een moord, zo meldt de lokale krant Milwaukee Journal Sentine.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De 27-jarige Kelly Harper heeft een beheerder van een dark website betaald om een onbekende man op te sporen en deze vervolgens om te brengen. Een akelig verhaal waar bitcoin als betaalmiddel is gebruikt. Ze heeft inmiddels bekend de opdracht te hebben gegeven en te hebben betaald.

Het verhaal is naar buiten gekomen nadat drie lokale journalisten de zaak onderzochten. Ze kwamen erachter dat ze in contact stond met een admin van de dark website.

De journalisten tipten de federale politie, die vervolgens het huis van Harper binnenvielen. Ze ontdekten op de computer van de vrouw dat er screenshots van de dark website zijn gemaakt. Ook zijn er berichten ontdekt waarin ze gedetailleerd het uiterlijk van de man, zijn auto, werkplek en telefoonnummer beschrijft.

Het is onbekend wie het doelwit was, maar de moord is door het onderzoekswerk wél voorkomen.

Bitcoin en criminaliteit

Bitcoin wordt op het dark web ook gebruikt als betaalmiddel, net zoals cash of andere betaalmiddelen. Een van de voordelen is dat BTC snel te ontvangen is zonder dat de transactie in de openbare ruimte hoeft plaats te vinden.

Overheden en toezichthouders hebben regels opgesteld om het witwassen van criminele gelden te voorkomen. Ook in Nederland moeten ruilbeurzen elke vermeende verdachte transactie melden bij de Financial Intelligence Unit.

Bitcoin is echter niet geheel anoniem, maar pseudoniem. In theorie zijn steeds meer bitcoin adressen te koppelen aan iemands identiteit, omdat vrijwel elke beurs verplichte identificatie eist.

De bitcoin community bereidt echter via onder meer Taproot meer privacy op de on-chain settlement laag voor. via Coinjoins zijn transacties ook te anonimiseren.

Uit cijfers van on-chain researchers blijkt dat slechts 0,34% van alle bitcoin transacties zijn toe te schrijven aan criminele activiteiten. Aangenomen wordt dat dit percentage lager ligt dan bij contant geld.

Lees meer over:
Bitcoin criminaliteit

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties