Azië is verantwoordelijk voor 43% van de Bitcoin handel

Wie handelt het meeste in bitcoin (BTC)? Ondanks de strenge regels in verschillende landen is Azië veruit de grootste markt. Volgens een rapport van Messari is Azië verantwoordelijk voor 43% van de handel in BTC en andere cryptomunten.

Daarmee is wat er in dit werelddeel gebeurd relevant voor de prijsontwikkeling van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote transacties van $10.000 of meer

Volgens Messari zijn met name de grootste trades afkomstig uit Azië. Transacties boven $10.000 komen voor 90% uit dit deel van de wereld.

Dat is misschien geen verrassing als je kijkt naar de totale aantal mensen op dit continent. Maar veel van de grote landen (zoals China en India) zijn niet bepaalt bezig met het bevorderen van de handel in bitcoin. Toch weet een deel van de (vermogende) Aziaten hun weg te vinden naar beurzen en futuremarkten.

Volgens de cijfers is Oost-Azië vooral bezig met korte termijn handel, terwijl in Europa en Noord-Amerika mensen juist voor de lange termijn bitcoin kopen.

Een van de redenen is volgens Messari dat Oost-Azië al vrij vroeg een aantal grote bedrijven had die financiële producten rond de relatief nieuwe assetklasse hebben opgezet.

Azië is verantwoordelijk voor 43% van de Bitcoin handel

Regels rondom bitcoin

Je mag in China geen beurs runnen waar je bitcoin kunt kopen en verkopen. De platformen die wel mogen draaien kun je nooit je BTC van opnemen.

Blijkbaar heeft de overheid geen grip op alle bedrijven, want partijen als OKEx en Huobi zijn een van de grootste beurzen ter wereld. Zij zijn officieel fysiek gevestigd in China, maar zijn technisch gezien ergens anders gevestigd.

Azië is verantwoordelijk voor 43% van de Bitcoin handel

Mira Christanto, een van de analisten van Messari, legt uit: ”Er is een verschil tussen officieel beleid en het ook echt handhaven. Dat betekent dat een groeiende industrie nog voorzichtig kan draaien.”

Lees meer over:
Azië

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...