‘Bitcoin is belangrijk, te groot om te negeren’, volgens Bank of America

De Bank of America heeft een rapport uitgebracht waarin ze de crypto-industrie analyseren. De conclusie is positief: “Bitcoin is te groot is om te negeren”.

‘Bitcoin is belangrijk’

De titel van het rapport is “Digital Assets Primer: Only the first inning”. Het is opgesteld door Alkesh Shah, hoofd van Global Cryptocurrency and Digital Asset Strategy van de bank. Hij (en zijn team) gaan in op allerhande onderwerpen; van bitcoin, blockchain, DeFi en NFT’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bankgigant stelt dat de gehele markt tot een punt is gegroeid dat het “te groot is om te negeren”. De onderzoekers van BofA merken op dat bijna 221 miljoen gebruikers in de hele wereld wel eens cryptocurrency’s hebben gebruikt (of een daar aan gerelateerde dienst, zoals DeFi).

Ook merken ze op dat er een toename is onder institutionele beleggers. Daardoor concluderen ze dat het meer is dan een voorbijgaand fenomeen dat enkel door retail-hype wordt aangedreven.

Alkesh Shah heeft een agnostische houding, waardoor hij beweert dat cryptocurrency’s verder gaan dan Bitcoin.

“Bitcoin is belangrijk, maar het ecosysteem van digitale activa is zoveel meer. Ons onderzoek is gericht op het onderzoeken van de implicaties in verschillende sectoren, waaronder financiën, technologie, supply chain, sociale media en gaming.”

Volatiele mening

Deze visie staat in schril contrast met eerdere rapporten waarin Bank of America. Eerder noemden ze bitcoin nog als volatiel, onpraktisch en zagen ze het nut als spaarmiddel (Store of Value) niet in.

In maart 20201 bracht de Bank of America nog een rapport uit waarin waarin ze noemden dat de stijging van bitcoin naar $60.000 puur kwam door speculatie en niet door de voordelen die Bitcoin kan bieden:

“Over het algemeen vinden we dat bitcoin niet bijzonder aantrekkelijk is geweest als hedge tegen inflatie, aangezien grondstoffen en zelfs aandelen een betere correlatie met inflatie bieden.”

Daarom waren ze van mening dat diversificatie of een hedge tegen inflatie níet redenen zijn dat men Bitcoin aanhoudt, maar dat het puur de prijsstijging is die mensen naar de activa trekt.

Toch zagen ze in augustus wel vier voordelen in voor El Salvador en hun Bitcoin adoptie. Je zou bijna kunnen stellen dat de visie van de bankiers en analisten volatieler is dan Bitcoin zelf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws