Bank of England verhoogt rente met hoogste percentage sinds 33 jaar

De Bank of England kondigt vandaag een historische renteverhoging aan. In korte tijd is het rentepercentage van de centrale bank verhoogd naar 3%.

De kosten van het lenen van geld steeg met 0,75%. Dat is de grootste verhoging in 33 jaar. In de VS steeg de rente van de centrale bank zelfs naar 4%. Centrale banken wereldwijd zijn dit jaar begonnen met het verhogen van de rente. De inflatie wereldwijd neemt toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de rentes te verhogen worden de diensten van centrale banken (dus het geld) duurder. Dat moet op termijn leiden tot lagere inflatiecijfers. Tot op heden is daar nog weinig van te merken.

De Bank of England greep eerder in 2022 ook al in om onder andere pensioenen (en banken) overeind te houden. De economie van de Britten heeft het moeilijk, en daar komen nu ook nog hogere rentes bij.

In oktober lag de inflatie in het Verenigd Koninkrijk op 10,1%. Dat is het officiële cijfer. Het beleidscomité van de Bank of England noemt dit percentage veel te hoog: “Het is ver boven ons doel van 2%. Het is onze taak om de inflatie terug te brengen naar 2%.”

Om dat te bewerkstelligen gaat men in Engeland, net als in de rest van de wereld, aan de haal met de rentes bij de centrale bank. Er lijkt daar voorlopig nog geen verandering in te komen.

Het betekent simpelweg dat het moeilijker is om (nieuw) kapitaal aan te trekken. En dat heeft gevolgen voor allerlei beleggingen en bedrijven. Ook voor bitcoin. Het is voor veel mensen namelijk geen prioriteit in tijden van hoge inflatie en onzekerheid.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...