Bankgigant LGT gaat bitcoinhandel aanbieden aan klanten

LGT Bank, de grootste bank van de wereld die nog in beheer is van een familie, heeft bitcoin ingebouwd. Klanten kunnen nu direct investeren in bitcoin en een andere cryptocurrency’s.

Bankgigant

De naam LGT staat voor de Liechtenstein Global Trust en het is de grootste private bankengroep van de wereld. Het bedrijf heeft 3.405 medewerkers in meer dan 20 kantoren over de hele wereld, van Azië en Australië tot het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De CEO van LGT Bank reageert:“We zijn erg blij dat we onze klanten nu gemakkelijke toegang tot deze markt kunnen bieden en tegelijkertijd de hoogste veiligheidsnormen kunnen handhaven. We hebben hier intensief aan gewerkt.”

LGT werkt hiervoor samen met de Zwitserse SEBA Bank. Zij springen bij voor alles dat op de achtergrond wordt gedaan met de handel en custody van de bitcoin. Klanten hoeven dus zelf géén private keys te bewaren.

LGT communiceert dit ook als een van de speerpunten: de samenwerking met SEBA maakt het volgens hen mogelijk om de risico’s voor klanten te verminderen. Ze doelen daarmee op de liquiditeit, custody en de markt zelf.

Gereguleerd en gecertificeerd

Franz Bergmüller, CEO van SEBA Bank, deelt zijn kijk op de samenwerking:

“We hebben de expertise en vooral een custody-solution die ISAE-gecertificeerd is, wat ook is vastgesteld door onafhankelijke instanties. Als een door de FINMA gereguleerde Zwitserse bank met een licentie, stellen we banken en hun klanten in staat om traditionele en digitale activa veilig te verwerken.”

Voor de klanten van LGT zal het proces ongeveer hetzelfde zijn als beleggingen in traditionele activa. De bank zal dezelfde fiscale documentatie verstrekken voor belastingaangiften. Ook bieden ze liquiditeit als een klant ervoor kiest om de cryptovaluta te willen verkopen.

De dienst is in eerste instantie alleen beschikbaar voor een select groepje klanten uit Liechtenstein en Zwitserland. Ook moeten ze wel als professionele klant worden aangemerkt, of eerder onderdeel zijn geweest van een externe vermogensbeheerder.

Wel heeft LGT het streven om de dienst ook beschikbaar te stellen aan een breder publiek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!