Baudet noemt bitcoin en Satoshi tijdens debat in Tweede Kamer

Baudet noemt bitcoin en Satoshi tijdens debat in Tweede Kamer

Thierry Baudet noemt in een debat in de Tweede Kamer bitcoin en Satoshi. Hij haalt specifiek het standbeeld voor de bedenker van bitcoin aan die recentelijk werd onthuld in Hongarije.

De partijleider van Forum van Democratie beledigt zijn collega's tijdens zijn toespraak ook nog eventjes. Hij zegt hardop dat het IQ van de mensen in de kamer niet hoog genoeg is om te begrijpen wat hij zegt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Soms is het beter om gewoon even te luisteren dan een korte samenvatting te lezen. Hieronder vind je de tirade van Baudet:

Bitcoin in Nederland

Bitcoin is ook in Nederland een veel besproken onderwerp. De industrie moet sinds 2020 voldoen aan strenge richtlijnen en zich registreren bij toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Beurzen, brokers en andere partijen die betrokken zijn bij transacties van BTC naar de euro (of andersom) moeten door het selectieproces van DNB komen.

Het is onderdeel geworden van het financiële beleid in Nederland. Toch vonden we in de partijprogramma's voor de verkiezingen eerder dit jaar bijna niets dat direct over bitcoin ging.

Baudet is niet de enige politicus in Nederland die wel eens wat zegt over bitcoin. In 2020 hadden we in onze Hup Bitcoin Podcast Mahir Alkaya te gast. Hij is lid van de SP en ziet de waarde van bitcoin als gemeengoed.

Bij het tv-programma Radar maakte Alkaya recentelijk ook zijn opwachting om zijn licht te laten schijnen over dit onderwerp.

Lees meer over:
Bitcoin Nederland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties