Bedrijf achter Facebook gaat met COPA open source software verdedigen

Meta, voorheen bekend als Facebook, heeft zich gevoegd bij COPA. Daarmee stemt de social media-gigant in dat ze open source software gaan verdedigen en waarborgen.

Open source software

COPA staat voor de Crypto Open Patent Alliance (COPA). Deze organisatie is september 2020 opgericht door Block, hoewel het bedrijf d. Onlangs is de naam gewijzigd naar Block. Jack Dorsey is nog steeds de CEO en oprichter van dit fintechbedrijf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij COPA zijn een aantal grote cryptobedrijven aangesloten, zoals Coinbase en Kraken. Ook Chaincode Labs en MicroStrategy zijn onderdeel van de alliantie.

Nu voegt Meta zich hier ook bij, zo maakt COPA bekend in een persbericht. Ze geven daarmee aan dat ze geen dingen zullen gaan afdwingen wat betreft open source software voor cryptovaluta. Ook is COPA opgericht met het doel om patenten op open source code te voorkomen.

Fonds

April vorig jaar sleepte COPA 'faketoshi' Craig Wright voor de rechter. Hij claimde de baas te zijn van de whitepaper van Bitcoin en ging in de aanval tegen alle websites die dit document online hadden staan. De website bitcoin.org moest daardoor de whitepaper voor Britse bezoekers afsluiten.

Shayne O'Reilly, directeur bij Meta over licenties en open source code, treedt toe tot het bestuur van COPA. Het doel is om innovatie te stimuleren door samen te werken aan digitale infrastructuur, zonder dat er juridisch geneuzel bij kan komen kijken.

Eerder deze maand kwam Jack Dorsey al naar buiten met een fonds dat is opgericht om Bitcoin Core developers te beschermen, indien dat nodig zou zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws