Jack Dorsey kondigt Bitcoin Legal Defense Fund aan om ontwikkelaars te beschermen

Voormalig Twitter CEO, huidig Block CEO en bitcoin maximalist Jack Dorsey heeft de plannen voor het opzetten van de Bitcoin Legal Defense Fund aangekondigd. Het idee van het fonds is om bitcoin ontwikkelaars te beschermen met een team van vrijwilligers en part-time advocaten.

Dorsey heeft het fonds opgezet met Chaincode Labs mede-oprichter Alex Morcos en Martin White, een academicus aan de universiteit van Sussex. De aankondiging van het fonds werd vannacht gestuurd naar een mailing-lijst voor bitcoin ontwikkelaars door een adres dat van Dorsey blijkt te zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fonds moet ontwikkeling bitcoin beschermen

Het doel van het fonds is om bitcoin ontwikkelaars die vanuit meerdere hoeken juridische aanvallen te verwerken krijgen te helpen om het hoofd boven water te houden. “Processen en continue bedreigingen hebben hun effect; individuen kiezen er steeds meer voor om te stoppen, aangezien ze zichzelf geen juridische hulp kunnen veroorloven,” zo valt in de email te lezen.

Bitcoin ontwikkelaars werken vaak onafhankelijk en worden daar niet riant voor betaald. Zodra er vanuit verschillende hoeken juridische dreigementen komen is het voor deze individuen niet realistisch en te gevaarlijk om gewoon door te werken.

Dorsey wil deze belangrijke mensen voor bitcoin nu bijstaan met dit fonds. Het fonds is een non-profit entiteit die de juridische hoofdpijnen voor ontwikkelaars tot een minimum wil beperken. In eerste instantie gaat het fonds te werk met vrijwilligers en part-time advocaten, maar in de toekomst zou het kunnen uitgroeien tot iets groters.

Dorsey laat steeds meer van zich horen

De succesvolle Jack Dorsey laat steeds meer van zich horen als het over bitcoin gaat. Het lijkt er sterk op dat hij zich als Twitter CEO heeft moeten inhouden en dat hij nu in de hoogste versnelling gaat om bitcoin zo snel mogelijk een belangrijke positie te geven in de maatschappij.

Zo is hij met Block, het voormalige Square, onder andere bezig met het bouwen van een decentraal handelsplatform voor bitcoin. Wat momenteel nog bestaat onder de naam tbDEX, waarvoor kortgeleden een white paper is gepubliceerd.

Daarnaast is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van een hardware wallet en heeft het eerder deze week het Lightning Netwerk geïntegreerd in de populaire Cash App. Alles bij elkaar kunnen we zonder twijfel zeggen dat we er met Jack Dorsey een sterke teamgenoot bij hebben gekregen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....