Bedrijf in El Salvador lanceert eigen bitcoin mining pool

Onlangs kondigde El Salvador de lancering van Lava Pool aan. Het is de eerste bitcoin mining pool van het land dat volledig gebruik zal maken van geothermische energie.

Mining Pool

Lava Pool is een gezamenlijk project van het energiebedrijf Volcano Energy en technologiegigant Luxor Technology. Aan het roer van Volcano Energy staat een jonge El Salvadoraanse Zwitserse ondernemer die $1 miljard aan investeringen wil ophalen om bitcoin te minen in het Centraal Amerikaanse land.

Samen met Luxor Technology probeert hij de geothermische energie uit het land aan te boren.

De bitcoin mining pool voor hernieuwbare energie zal worden onderhouden door Volcano Energy, een publiek-privaat partnerschap. Het belooft 23% van zijn netto-inkomen aan de Salvadoraanse regering te zullen doneren.

De pool zal ook profiteren van de Hashrate Forward Marketplace van Luxor Technology, een hedgingmechanisme waarmee grote spelers zich kunnen indekken tegen marktvolatiliteit.

Gerson Martinez, Chief Strategy Officer van Volcano Energy, vertelt:

“Onze visie is om een verticaal geïntegreerd energie- en bitcoin mining bedrijf te maken waarvan de waarde bijdraagt aan investeerders en aan alle Salvadoraanse burgers”

Lava Pool is slechts één onderdeel van de strategie van Volcano Energy. Het bedrijf is van plan een duurzaam energiepark van 241 MW te ontwikkelen in de Metapan-regio van El Salvador, gefinancierd door een toezegging van de eerder aangehaalde $1 miljard aan investeringen.

De mining farm staat in de buurt van de Santa Ana vulkaan, wat dus een ander project is dat de eerder door president Nayib Bukele aangekondigde Usulután-regio, waar ook Bitcoin City gebouwd zou moeten gaan worden.

De rekenkracht van de mining farm zal dan naar verwachting hoger zijn dan 1,3 EH/s. Daarmee zou de pool even grot worden als NiceHash en KuCoin.

Lees meer over:
El Salvador

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...