Bedrijf van Jack Dorsey integreert supersnelle bitcoinbetalingen

361 totale weergaven

Update - De geruchten gingen al langer, maar het is nu officieel. De Cash App gaat bitcoin betalingen via het lightning netwerk integreren.

De Cash App is een populaire betaalapp in met name Amerika, ontwikkeld door het bedrijf Block, voorheen bekend als Square.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Topman van Block is Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter en Square, iemand die nieuwe ontwikkelingen in het bitcoin ecosysteem actief stimuleert.

Het Lightning netwerk is een manier om snel en goedkoop via eenheden bitcoin (satoshi's) af te rekenen. Er zijn al diverse apps op de markt, waarmee je simpel via een QR-code of NFC-chip met je mobiel kunt afrekenen, en de Cash App springt op dezelfde trein.

De capaciteit van het lightningnetwerk is groeiende, mede doordat steeds meer bedrijven inpluggen.

Uit cijfers van Glassnode blijkt dat er momenteel 3.436 bitcoin in het netwerk is opgeslagen.

Precies één jaar geleden lag deze capaciteit nog op 1.075 bitcoin. Een groei van 219% in twaalf maanden tijd.

Bedrijf van Jack Dorsey integreert supersnelle bitcoinbetalingen
bron: Glassnode

Origineel bericht 11 januari 2022:

Je kunt binnenkort met de Cash App beetjes bitcoin versturen via het Lightning netwerk. Tenminste, dat zijn de geruchten op bitcoin Twitter.

Amerikanen kunnen al via de mobiele app bitcoin kopen en dat gebeurt onder de jongere generaties dan ook massaal.

Het Lightning netwerk is een sublaag op het bitcoin netwerk, die betalen gemakkelijk, snel en goedkoop maakt. Dat is wereldwijd een baanbrekende technologische ontwikkeling, omdat het een bom legt onder dure betaalverwerkers zoals Western Union, Moneygram en Paypal.

Inwoners van tweede en derde wereldlanden gaan gebukt onder de suppressie van de Amerikaanse dollar als dominante betaalmunt en moeten ~20% aan fees aftikken als er geld vanuit de diaspora naar de thuisfamilie wordt gestuurd.

Door middel van het lightning netwerk wordt het goedkoper, kwestie van een mobiele app downloaden zoals Muun of andere varianten.

De Cash app is helaas nog voorbehouden tot de Amerikaanse en Britse markt, maar de ambitie is om deze functies wereldwijd uit te rollen.

Cash app, Block & Spiral

De Cash App is een product van betaalverwerker Block, voorheen bekend als Square.

Silicon Valley serieondernemer Jack Dorsey, onlangs opgestapt als CEO bij Twitter, zwaait daar de scepter. In de volle breedte van het bedrijf zet Dorsey in op het verder ontwikkelen van bitcoin en lightning producten en diensten. Hij gelooft namelijk dat bitcoin de dollar gaat vervangen als betaal - en oppotmiddel.

Block bundelt alle lightning ontwikkelingen onder de naam Spiral. Eerste wapenfeit is de Lightning Development Kit, bedoeld om meer ontwikkelaars naar deze sublaag te trekken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
cash applightning

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...