Beheerder bitcoin.org moet $640.000 betalen dankzij Craig Wright

Het lijkt er op dat de maintainer van de website bitcoin.org honderdduizenden dollars moet betalen aan Craig Wright.

Juridische kosten

Op de website law360 is gisteren een artikel gepubliceerd met de volgende strekking:

"De pseudonieme exploitant van een bitcoin-website zat vast met de juridische rekening van £500.000 ($640.000) van computerwetenschapper Craig Wright nadat een Londense rechter maandag oordeelde dat deelname aan de procedure zonder zijn identiteit bekend te maken de rechtspleging zou ondermijnen."

Het probleem ligt heb uiteraard bij "CSW" die claimt Satoshi Nakamoto te zijn. De Australiër spande een rechtszaak aan tegen Cobra, de pseudonieme naam van een persoon die al jaren die de website bitcoin.org beheert.

Craig Wright wil niet dat de whitepaper op deze website te zien is en via de rechtelijke weg probeert hij zijn gelijkt te krijgen. Eerder werd Cobra al genoodzaakt om de whitepaper van de website voor Britse lezers te verwijderen, zoals in onderstaande tweet uit 2021 te lezen is. Daar komt nu dus nog een schepje bovenop.

Omdat Cobra zijn identiteit niet wil onthullen door in de rechtszaak aanwezig te zijn, moet hij nu het bedrag van $640.000 betalen aan juridische kosten. Het nieuws is door Cobra ook bevestigd:

"Ik heb de zaak niet verdedigd omdat ik dacht dat de impact van het verbod minimaal was en de kosten verwaarloosbaar zouden zijn. Vervolgens krijg ik na het verstekvonnis een nota voor de procedurekosten van ruim een half miljoen pond. Groot-Brittannië is gewoon volkomen krankzinnig."

Eerder viel Craig Wright ook bitcoiner hodlonaut al lastig, die door de rechtszaak ook al financiële tegenvallers te verduren kreeg. Het zorgde voor een online protest waarbij veel bitcoiners hun profielplaatje aanpasten als steunbetuiging aan de Noor, met daarbij de leus: WeAreAllHodlonaut.

Ook opende Craig Wright de aanval op Peter McCormack, een rechtszaak die hij grotendeels verloor. Momenteel loopt er nog wel een zaak over de 111.000 BTC van de vermeende Pineapple Hack. Lees vooral deel 1 en deel 2 over deze soap eens door op Bitcoin Focus, uiteengezet door CSW-kenner Arthur van Pelt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCraig Wright

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...