Bekende crypto’s beginnen herstel na crypto crash BTC stijgt richting $ 70k – welke altcoin nu kopen?

1302 totale weergaven
Bitcoin bekende vs. onbekende crypto
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Bekende cryptomunten als Bitcoin, Ethereum en Solana hebben een sterk herstel getoond na de crypto crash van twee weken geleden. Inmiddels gaat Bitcoin, ’s werelds bekendste cryptomunt, zelfs weer richting de grens van $ 70k. 

Het herstel van de crypto markt zet zich vandaag door, nu over de afgelopen uren de meeste crypto koersen weer groen kleuren. Over de afgelopen week zijn er door de meeste bekende crypto’s stijgingen van meerdere procenten neergezet, waarbij er een aantal uitschieters zijn.

Bekende crypto’s herstellen na crypto crash

De crypto crash zorgde voor een waardeverlies van gemiddeld 20% voor de meeste bekende crypto’s, maar in de afgelopen weken zijn de meeste cryptomunten hier weer van hersteld. Dat is overigens relatief stabiel gegaan, er waren weinig echt volatiele swings, wat het vertrouwen in de crypto markt goed doet.

Het gehele volume dat in de afgelopen 24 uur verhandeld is in de crypto markt is wel gedaald, waar het gisteren rond dezelfde tijd nog rond de $ 75 miljard stond, is dit vandaag nog slechts $ 55 miljard.crypto markt volumeDit is echter een gebruikelijke swing richting het weekend, ook voorgaande weken daalde het 24-uurs tradingvolume op de vrijdag flink. De koersen hebben er ook nog niet onder te lijden; Ethereum heeft over de afgelopen 24 uur een 1,6% stijging meegemaakt tot $ 2664, BNB pakte in het afgelopen uur nog 0,25% om op $ 579 uit te komen en Solana staat stabiel rond de $ 144.

Zelfs Cardano, een coin die het in het afgelopen jaar erg lastig heeft, weet weer een 5% stijging te noteren en is opnieuw de top 10 binnengekomen.

Bitcoin stijgt richting de $ 70k grens

De Bitcoin koers schommelt al een aantal dagen rond de grens van $ 60.000, maar traders kijken natuurlijk graag vooruit. Ook de grens van $ 70.000 lijkt binnenkort weer te halen zijn.

De laatste keer dat de Bitcoin koers met deze grens flirtte was eind juli, waarna het vervolgens weer een flinke daling ondervond. Qua all-time high ligt de BTC koers niet veel hoger, met een record van $ 73.750.

bitcoin koers 70k

Voor de komende periode is de verwachting dat de bull run zich doorzet, maar dat de grens van $ 70.000 voor Bitcoin cruciaal is voor de gehele markt. Als het zonder al te veel problemen zich door dit psychologische weerstandsniveau weet te duwen, zullen ook koersen van andere bekende crypto’s als Ethereum volgen.

De verwachting is dat Ethereum vervolgens ook de belangrijke grens van $ 3000 weet te passeren.

Welke altcoin nu kopen

Als de altcoin markt meeprofiteert van de Bitcoin stijging, liggen er opeens een hoop kansen in de markt. Er zijn oneindig veel altcoins verkrijgbaar, maar er zijn altijd maar een paar geschikte kansen voor actieve traders.

De beste traders weten deze kansen er perfect tussenuit te zoeken en hun portfolio vooral te versterken met altcoins die op langere termijn grote winsten kunnen gaan maken. Hieronder vind je twee altcoins waarvan dit jaar nog een grote doorbraak verwacht wordt, vanwege de technologische ontwikkeling die ze met zich mee brengen.

Pepe Unchained – meme coin met eigen layer-2 chain

Waar de meeste meme coins relatief eenvoudig ontwikkelde tokens zijn op andere blockchains, kiest het team achter Pepe Unchained voor iets heel anders. Zij hebben een eigen layer-2 chain ontwikkeld bovenop Ethereum waarop uitsluitend de $PEPU token verhandeld zal worden.

Dit zorgt ervoor dat je, net als bij bekende crypto’s als Bitcoin en Solana, een volledig eigen ledger hebt met daarop alle transacties van de $PEPU token. Daarnaast zijn transacties veel sneller, zo worden $PEPU transacties 100x sneller verwerkt dan bij de originele Pepe.

De layer-2 oplossing zorgt daarnaast ook voor lagere transactiekosten en de mogelijkheid voor het team om het project in de toekomst veel verder te ontwikkelen. De layer-2 chain zorgt ervoor dat het team zelf bepaalde ontwikkelingen in de hand houdt, waarmee het project verder kan groeien.

Pepe Unchained weet nu al een groot publiek aan te spreken, hoewel de coin alleen nog verkrijgbaar is in een crypto presale. Daar heeft het net de grens van $ 10 miljoen gepasseerd.

 

Crypto All-Stars – innovatieve MemeVault voor de meme coin markt

Crypto All-Stars is een gloednieuw crypto project dat natuurlijk met een eigen token komt, $STARS. Daarnaast heeft het ook de MemeVault ontwikkeld, een uniek stuk technologie waarbij voor het eerst ooit niet één cryptomunt te staken is, maar waarin je alle bekende crypto memes kunt verzamelen om te staken.

Voor traders met veel meme coins heeft dit natuurlijk als voordeel dat je al je meme coins op één plek op kunt slaan en zo een beter overzicht hebt. Daarnaast worden de beloningen die je voor staking verhoogd, zeker als je in het bezit bent van de bijbehorende $STARS token en ook deze vastzet in een staking pool.

Crypto All-Stars onthult MemeVault: Verdien 3X staking beloningen!

Ook de $STARS token is verkrijgbaar in een presale, die overigens nog maar net actief is. In korte tijd heeft het project al bijna $ 700.000 opgehaald. Na je aankoop op de website van het project kun je de gekochte tokens daar ook direct vastzetten in een staking pool om meteen beloningen te verdienen.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
bitcoin koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...