Belastingdienst Argentinië arresteert 40 personen achter illegale bitcoin mining farm

Belastingdienst Argentinië arresteert 40 personen achter illegale bitcoin mining farm

De belastingdienst van Argentinië heeft de aanval geopend op bitcoin miners die zich niet hebben geregistreerd. Naar verluid zijn er 70 invallen gedaan en in totaal 40 personen gearresteerd.

Illegale mining farms

De belastingdienst staat bekend als de Federal Administration of Public Revenues (AFIP). Ze kwamen achter een grote loods waar bitcoin werd verdiend. In een rapport schrijven ze:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Er bevond zich een loods die naar verluidt werd gebruikt voor het minen van cryptocurrency's. Het zag eruit als een ‘mining farm’, met een groot aantal videokaarten. Tegelijkertijd werden er kabels en verschillende soorten connectors gevonden die vermoedelijk werden gebruikt om de hoge bedrijfskosten van de activiteit te verlagen door elektriciteit te stelen.”

De autoriteiten hebben arrestaties verricht in samenwerking met de lokale overheid van de provincie Buenos Aires.

Ook werden er allerlei dingen in beheer genomen, waaronder meer dan 100 mobiele telefoons en simkaarten, contant geld, auto's, vuurwapens en computers.

Alsof dat nog niet genoeg was confisqueerden ze ook diverse kantoorapparatuur zoals geheugenkaarten, USB's, flashdrives, laminators, printers, valse ID's , creditcards en debetkaarten.

Diefstal

Naar verluidt werd er elektriciteit gestolen om de boel draaiend te kunnen houden. De illegale mining farm zou stroom ter waarde van 50 miljoen pesos hebben gestolen, wat neer komt op ongeveer $2,5 miljoen.

Begin september heeft de AFIP de aanval op crypto miners geopend. De meeste plekken zijn goed verstopt, maar vallen door de mand door opvallend elektriciteitsgebruik.

In februari werden de kosten voor cryptomining in Argentinië met factor vier verhoogd. Het was een besluit van de minister van Energie van het Zuid-Amerikaanse land. Het gaat om de resolutie 40-2022 waarin de nieuwe regelgeving staat.

Eerder kondigde de Argentijnse regering ook al aan om in sommige regio's belasting te heffen over cryptocurrency's.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties