Belastingdienst in VS jaagt op belastingontduikers met bitcoin

De Amerikaanse belastingdienst wil een aantal belastingontduikers pakken. Niets nieuws, maar het gaat deze keer om een connectie met een cryptobroker genaamd SFOX.

De Internal Revenue Service (IRS) wil weten wie er geld naar deze partij heeft gestuurd. Het gaat specifiek om klanten van de Safra Bank. Zij moeten de gegevens overhandigen van klanten die ooit geld hebben gestuurd naar SFOX.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Belastingdiensten wereldwijd willen natuurlijk hun geld innen. In de wereld van bitcoin is dat niet altijd even makkelijk. Je kunt simpelweg geen bitcoin afpakken als je geen toegang hebt tot de private keys. Wel kun je, zoals je in dit bericht leest, aankloppen bij bedrijven voor extra gegevens.

Belasting

In Amerika moet je winstbelasting betalen over je transacties. Een transactie wordt behandeld als ander bezit. In augustus van dit jaar kwam de IRS met het verzoek om dit te mogen. Zij zijn opzoek naar ‘belastingbetalers die tussen 2016 en 2021 ten minste $20.000 aan transacties in cryptocurrency hebben uitgevoerd met of via SFOX.’

Safra Bank en SFOX zijn zelf geen verdachte in deze zaak.

Je kunt met bitcoin een hoop dingen doen. Maar je ontkomt niet makkelijk aan de Amerikaanse belastingdienst.

Beurzen moeten wereldwijd steeds meer data verzamelen. Dit nieuws is een van de redenen. Net als andere financiële instellingen moet je als bedrijf in deze industrie aan verschillende regels voldoen. Je moet klantgegevens kunnen delen met de autoriteiten die daar om vragen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...