“Bitcoin bodem pas op 14.000 tot 10.000 dollar, bearmarkt nog niet voorbij”

De bitcoin koers heeft met 2022 tot nu toe een behoorlijke turbulent jaar achter de rug. Vanaf de all-time high van november 2021 is de koers ruim 70 procent kwijt en vanaf de start van 2022 meer dan 50 procent. De vraag die bij iedereen door het hoofd spookt is waar nu toch die dekselse bodem ligt.

De bodem is nog niet bereikt

Om het bodem-sentiment eens bij een grote groep mensen te peilen besloot on-chain analist Dylan LeClair enkele uren geleden een poll te plaatsen. Inmiddels hebben daar ruim 10.000 mensen op gereageerd en hebben we zo een redelijk beeld van hoe de iets meer dan gemiddelde bitcoiner denkt over dit vraagstuk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Iets meer dan 16 procent van de stemmers denkt dat we de bodem bereikt hebben. Waar zij dat precies op baseren is onduidelijk. De Amerikaanse inflatie, wellicht het belangrijkste macro-cijfer ter wereld op dit moment, staat nog altijd op een torenhoge 8,3 procent. De kans dat de Federal Reserve nu zomaar van koers wijzigt en stop met het verhogen van de rente is praktisch nul.

Dat betekent dat we nog een aantal maanden van renteverhogingen en waarschijnlijk pijn voor de bitcoin koers te gaan hebben. Ruim 27 procent van de stemmers geeft dan ook aan dat de bodem niet bereikt is en dat we nog naar een koers van 14.000 dollar zullen zakken.

Nog eens 18 procent ziet het nog somberder in en verwacht een koersdaling naar de 10.000 dollar voor bitcoin. Bij elkaar levert dat ruim 45 procent van de stemmers op die rekenen op een diepere bodem dan de 17.600 dollar die we in juni 2022 legden.

38 procent trekt zich er niets van aan

De grote kracht van bitcoin is natuurlijk het hodl-leger dat zo overtuigd is, dat ze in geen geval aan verkopen denken. Dit zijn de mensen die bitcoin zelfs niet loslaten als de koers naar 10 dollar zakt. Sterker nog, dit zijn de mensen die juist op die momenten de pas trekken om extra bitcoin bij te kopen.

38 procent van de stemmers in de poll van Dylan LeClair geeft aan zich helemaal niets aan te trekken van de koersdalingen. "Het boeit me niets, ik verkoop mijn bitcoin nooit", zo luidt het antwoord van 38 procent van de deelnemers van de poll. "Het zijn de gestoorde gekken die in geen enkel geval verkopen die ervoor zorgen dat bitcoin nooit uitsterft", aldus een optimistische Dylan LeClair.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....