Beleggingsapp Peaks komt met crypto ETP's

Beleggingsapp Peaks komt met crypto ETP's

Beleggingsapp Peaks gaat crypto exchange traded products (ETP’s) aanbieden. Dat maakt het Nederlandse bedrijf bekend in een persbericht.

Ze werken hiervoor samen met CoinShares, die gespecialiseerd is in het aanbieden van exchange traded producten gebaseerd op cryptocurrency's zoals bitcoin. Concreet maakt Peaks de ETP's van Coinshares verder toegankelijk via hun app.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar eigen zeggen wil Peaks haar klanten meer beleggingsmogelijkheden bieden. In de app kunnen gebruikers kiezen uit een aantal voorgeprogrammeerde portfolio's, maar je kunt ook zelf een portfolio samenstellen.

Gebruikers kunnen nu dus CoinShares Physical Bitcoin en CoinShares Physical Ethereum aan hun portfolio toevoegen. Met een ETP krijgen beleggers op een makkelijke manier blootstelling aan bitcoin (of andere cryptocurrency's). Stijgt de prijs van de onderliggende asset, in dit geval bitcoin, dan stijgt ook de prijs van de ETP.

Ter verduidelijking: Peaks gaat zelf géén bitcoin kopen op de wereldmarkt, ze zetten enkel het product van CoinShares door in hun app.

Tom Arends, CEO en medeoprichter Peaks: “Op een makkelijke manier beleggen in cryptovaluta is iets wat onze gebruikers al lange tijd graag willen. Met CoinShares hebben we een ervaren en professionele partner in huis gehaald, waarmee we een jonge markt op een veilige manier toegankelijk maken. Deze laatste toevoeging aan Peaks is ook een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van ons platform waar we zowel de startende als meer ervaren beleggers helpen met vermogen opbouwen.”

Sinds de oprichting in 2016 heeft de firma een Europese vergunning als beleggingsonderneming en sinds 2019 een vergunning als betaalinstelling. Peaks staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank.

Lees meer over:
ETP beleggen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties