Besluit over Bitcoin ETF van NYDIG uitgesteld naar 16 maart

De Securities & Exchange Commission heeft opnieuw een besluit over een bitcoin exchange traded fund (ETF) uitgesteld.

Deze keer gaat om het aanvrager NYDIG. De SEC gaat niet eerder dan 16 maart daar een oordeel over vellen. Het nieuws meldt analist Jim Heary op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met een ETF krijgen beleggers gemakkelijk toegang tot de bitcoin prijs zonder zelf bitcoin te hoeven kopen. Je kunt een ETF bij een broker kopen zoals een aandeel. Beleggers hoeven dus niet zelf een bitcoin wallet te openen.

Het toont aan dat de waakhond meer tijd nodig heeft om deze beleggingsproducten op hun merites te beoordelen. Medio december 2021 zijn ook de aanvragen van Grayscale en Bitwise naar voren geschoven. Vooralsnog vindt de SEC de prijsvorming op de bitcoin markt niet transparant. Ook is er in Amerika nog onduidelijkheid wie er toezicht gaat houden op de sector.

NYDIG is een vermogensbeheerder die financiële instellingen in Amerika exposure geeft aan bitcoin via diverse producten en diensten. Het is ook de partij die tientallen consumentenbanken aan de bitcoin wil helpen.

In andere landen zoals in buurland Canada en in diverse Europese landen worden er wel al spot ETF's aangeboden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin ETFETFNYDIG

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...