Betaling aan advocatenkantoor voor ineenstorting Terra roept vragen op

1122 totale weergaven

De soap rondom Do Kwon en consorten duurt voort. Volgens de laatste berichtgeving heeft de man die ooit 80.000 bitcoin kocht miljoenen gestuurd naar advocaten nét voordat zijn kaartenhuis in elkaar stortte.

Volgens een rapport hebben aanklagers ontdekt dat Do Kwon, CEO van Terraform Labs, $7 miljoen heeft betaald aan Kim & Chang, een bekend advocatenkantoor in Zuid-Korea. De transacties vonden plaats vlak voordat het Terra-ecosysteem in elkaar klapte. De betaling wordt door aanklagers beschouwd als een bewuste beslissing van Kwon, die volgens hen zijn bewustzijn van de naderende instorting.

Hij verwachtte mogelijk juridische problemen nadat zijn stablecoin en altcoinecocsysteem instortte. Hij wilde onder andere een stablecoin uitbouwen met dekking in (deels) bitcoin. Er werd met miljarden gesmeten, maar dat bleek tevergeefs.

Aanklagers hopen deze onthulling te gebruiken als bewijsmateriaal in de lopende fraudezaak tegen Kwon. Bovendien reisden de advocaten van Kim & Chang naar Montenegro om Kwon en de voormalige CFO van Terraform, Han Chang-joon, te ontmoeten.

Kwon werd eerder gearresteerd op de luchthaven van Podgorica in Montenegro toen hij probeerde naar Dubai te vliegen met valse documenten. Na zijn arrestatie hebben zowel de Amerikaanse als de Zuid-Koreaanse autoriteiten om de uitlevering van Kwon gevraagd, maar de rechtbank in Montenegro heeft nog geen beslissing genomen.

Op 7 april meldde een Zuid-Koreaanse aanklager dat Kwon verdacht werd van het omzetten van illegale fondsen van Terra in Bitcoin. Naar verluidt hebben de aanklagers Binance gevraagd om alle opnames die aan Kwon zijn gekoppeld, stop te zetten. Binance was een van de beurzen waar geld naar toe zou zijn gestuurd.

De aanklagers hebben in totaal 414,5 miljard won ($314,2 miljoen) aan illegale activa geïdentificeerd die zij koppelen aan Kwon en zijn medewerkers bij Terraform Labs, daarvan was zo’n $69 miljoen direct in beheer van Kwon.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...