Beursgenoteerd bedrijf koopt $150 miljoen aan Bitcoin (BTC) als spaarmiddel

Bitcoin (BTC) wordt steeds vaker gebruikt als spaarmiddel. Ook het beursgenoteerde Marathon Patent Group is om, zij kochten voor $150 miljoen aan BTC. Het bedrijf is zelf ook actief in de wereld van bitcoin mining, maar gaat toch de markt op voor deze aankoop.

Dat meldt The Block.

Van cash naar bitcoin

Marathon zet een deel van hun cashreserves om in bitcoin. Directeur Merrick Okamoto vertelt legt tegenover The Block de aankoop van 4.613 BTC uit: ”Wij denken dat het aanhouden van bitcoin in onze kasreserves een betere langetermijnstrategie is dan het vasthouden van de Amerikaanse dollar.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met deze stap volgt het bedrijf het voorbeeld van MicroStrategy: zij zijn ook een bedrijf waarvan de aandelen op de NASDAQ verhandeld worden en hebben sinds 2020 grote reserves in BTC op de balans. Zij hebben inmiddels 70,784 BTC ingekocht.

Mining

Marathon is een bedrijf die zich richt op het minen van BTC. Zij doen 24/7 mee in de strijd om nieuwe bitcoin. Toch moeten zij de markt op om aan dit soort bedragen in bitcoin te komen. Per dag komt er momenteel zo’n 900 BTC vrij en daarvan kan het bedrijf maar een klein gedeelte zelf verdienen.

Eind 2020 hield Marathon een investeringsronde van $250 miljoen. Dit geld is volgens Okamoto niet gebruikt om de aankopen te doen, dat geld komt alleen uit de spaarpot van het bedrijf.

Dit soort transacties worden vaak specialisten voor ingehuurd. Het Amerikaanse bedrijf NYDIG hielp hier een handje. Op 21 januari kochten zij de bitcoin tegen een koers van gemiddeld $31.135. Het aankoopproces duurde een paar uur.

Eerder bestelde Marathon voor $250 miljoen aan mininghardware bij Bitmain. Okamoto: ”Deze producten worden deze week verstuurd.” Na het installeren van de hardware hoopt het bedrijf een van de grootste bitcoin miners te worden. Het zou dan neer komen op een opbrengst van gemiddeld 55-60 BTC per dag.

Lees meer over:
miningNasdaq

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...