Beursgenoteerd Eqonex stopt bitcoindiensten

Het beursgenoteerde blockchainbedrijf Eqonex Limited (EQOS) sluit de deuren van ahar cryptohandelsplatform. Naar eigen zeggen “dalen de handelsvolumes, is de marktconcurrentie intens en zijn de marges laag”.

Cryptobeurs

De beurs stopt daarom op 22 augustus. Dat geeft klanten een week de tijd om hun handelsposities in cryptoderivaten te sluiten. Daarna komt aan alle handel op het platform een eind.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vervolgens hebben de gebruikers nog tot 14 september om hun cryptovaluta naar een externe wallet te sturen. Hiervoor neemt Eqonex alle kosten op zich.

Verder had het beursgenoteerde bedrijf ook een eigen token, de EQC. Daar kun je niets meer mee. Iedereen krijgt nog contact over ‘wat-te-doen’ met de saldi.

Eqonex blijft verder wel gewoon bestaan, maar zal doorgaan met de focus op andere activiteiten. CEO Jonathan Farnell vertelt:

“Het sluiten van de exchange zal ons bedrijf aanzienlijk vereenvoudigen, onze focus versmallen, middelen vrijmaken en ons in staat stellen om als een efficiëntere organisatie te werk te gaan.”

Voorheen was Farnell nog de directeur van Binance UK.

Eqonex lanceerde de beurs in juli 2020. Met een handelsvolume van $5 miljard in de topmaand heeft het wel degelijk een rol gespeeld in de cryptomarkt. Dankzij de bearmarkt veranderden de tijden. Het bedrijf focust zich nu vooral nog op vermogensbeheer en custody-diensten. Ze waren in 2021 de eerste custodian die in het Verenigd Koninkrijk een registratie kreeg bij de Financial Conduct Authority.

De concurrentie met andere handelsplatformen was té groot. Bedrijven als Coinbase, Blockchain.com en Crypto.com noteerden de afgelopen maanden flinke verliezen en ontsloegen ook 15% tot 25% van hun personeel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws