Beursgenoteerd Japans bedrijf zet $100 miljoen aan Bitcoin op balans

Nexon is het volgende beursgenoteerde bedrijf geworden dat bitcoin (BTC) aan zijn balans heeft toegevoegd. Ze zijn uitgever van digitale games en van Japans-Zuid-Koreaanse komaf.

Bitcoin op de balans

Het bedrijf maakte bekend dat ze voor $100 miljoen aan bitcoin hebben gekocht. Het is minder dan 2% van de totale kasreserves. Met deze actie is Nexon het eerste in Japan genoteerde bedrijf dat bitcoin bezit. Het gaat in totaal om ongeveer 1,717 BTC, gekocht voor een gemiddelde prijs van $58,226.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de aankoop voegt Nexon zich bij een groeiend aantal bedrijven die een deel van hun bezit hebben omgezet in Bitcoin. De lijst mag inmiddels bekend zijn: van Tesla tot MicroStrategy, en van Square tot het Chinese Meitu. En achter ieder bedrijf zit een charismatisch leider: van Jack Dorsey, ook bekend als oprichter van Twitter, tot Elon Musk en Michael Saylor.

De president en CEO van Nexon is Owen Mahoney. Hij legt in een persbericht uit waarom zijn bedrijf deze stap heeft gezet. Het doel is simpel: "we kopen bitcoin om de aandeelhouders te beschermen en de koopkracht van onze liquide middelen te behouden".

Stabiliteit en liquiditeit

Het is inmiddels een bijna saaie reden: indekken tegen inflatie van fiatgeld. Om precies deze zelfde reden kocht Square met 5% van haar kasreserves bitcoin. Tesla deed dit met $1,5 miljard en MicroStrategy kocht om diezelfde reden meer dan 90,000 BTC uit de markt.

In het huidige economische klimaat ziet men bitcoin als baken van stabiliteit en liquiditeit voor de lange termijn biedt. Het garandeert dat de waarde ervan niet wegsmelt door inflatie en is daarmee toekomstbestendig. Er komen maximaal 21 miljoen bitcoin in omloop, terwijl er al meer dan 89% daarvan in circulatie is.

Nexon staat daar precies hetzelfde in. Ze noemen dat 40% van alle dollars in de wereld in 2020 in omloop zijn gekomen. Daardoor zien ze een 'potential currency debasement' ontstaan in de nabije toekomst. Het bedrijf heeft overigens naast bitcoin meer dan 80 populaire games in haar portfolio. De meest bekende zijn MapleStory en Dungeon & Fighter.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Japan