Beursgenoteerde Globant volgende bedrijf dat bitcoin op de balans zet

852 totale weergaven

Het in Luxemburg gevestigde Globant is de volgende in de steeds groter wordende groep van beursgenoteerde bedrijven die bitcoin op de balans heeft. De IT – en software producent heeft de aankoop in het eerste kwartaal van dit jaar gedaan.

Daarmee volgt het uiteraard in de voetstappen van MicroStrategy, Tesla en Square en is het de eerste Luxemburgse partij die publiek maakt dat ze bitcoin hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De adoptie van bitcoin gaat gestaag verder

Globant heeft, zo blijkt uit de publicatie, slechts voor 500.000 dollar aan bitcoin op de balans staan, maar dat doet er niet toe. Het belangrijkste is dat steeds meer bedrijven (gedeeltelijk) overstappen op bitcoin als hun primaire reserve-asset.

Op deze manier is de transitie van een op fiatgeld gebaseerde economie naar de bitcoin economie in volle gang. Steeds meer bedrijven zijn afhankelijk van bitcoin en zo raakt onze favoriete digitale munt steeds meer verweven met de wereldeconomie.

Wat mij betreft is dat een goede ontwikkeling, aangezien het niet gezond zou zijn als bitcoin van de ene op de andere dag de standaard zou zijn.

Het is beter als dat gestaag gaat, zoals nu, en we nog langer de tijd krijgen om de infrastructuur op orde te brengen.

Niet duidelijk tegen welke koers Globant is ingestapt

Woordvoerders van het Luxemburgse Globant weigerden in te gaan op vragen over de koers waartegen ze hun eerste beetje bitcoin hebben gekocht. De kans is aanwezig dat ze momenteel een beetje onder water staan, want de koers heeft er weleens beter voorgestaan dit jaar.

Op de lange termijn doet dit er uiteraard niet toe. Dit soort bedrijven kopen bitcoin als investering en zien het niet als een leuke gok met hun kasreserves.

De bitcoin koers kan op de korte termijn volatiel zijn, maar bitcoin zelf is dat niet. Ongeacht de koers en de emoties van alle handelaren produceert bitcoin gewoon iedere tien minuten een blok.

Steeds meer individuen en bedrijven begrijpen dat en adopteren bitcoin als hun primaire oppotmiddel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
MicroStrategySquareTesla

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....